Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανω κάτω τα Γιαννιτσά από τις απανωτές τηλεφωνικές απάτες για ατυχήματα και τροχαία!Σε έξαρση βρίσκονται οι τηλεφωνικές απάτες αυτές τις μέρες, με το πρόσχημα της πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος ή ακόμα και τη νοσηλεία συγγενικού προσώπου.

Σύμφωνα με καταγγελίες που δεχθήκαμε, τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει απανωτά τηλεφωνήματα στα Γιαννιτσά από σπείρα απατεώνων που τρομοκρατεί τα θύματά τους (κυρίως ηλικιωμένα άτομα), ώστε να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε πολλές περιπτώσεις αναφέρουν ότι το παιδί τους προκάλεσε σοβαρό τροχαίο και ως εκ τούτου οφείλουν να δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να μην μπλέξει περαιτέρω.

Πάντως χθες ήταν ανάστατοι πολλοί κάτοικοι των Γιαννιτσών, καθώς καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα από αγνώστους σε σπίτια για δήθεν ατύχημα σε μέλος της οικογένειας προκειμένου οι επιτήδειοι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Όπως μας μεταφέρει ο αναγνώστης μας Δ.Δ. από την περιοχή του συνοικισμού Γιαννιτσών, τόσο στον ίδιο προσωπικά, όσο και στους υπερήλικους γονείς του τηλεφώνησαν άγνωστοι και μίλησαν για ατύχημα για να αποσπάσουν χρήματα. "Ευτυχώς έχω ενημερώσει τους γονείς μου για τις τηλεφωνικές απάτες και δεν ενέδωσαν", μας λέει ο Δ.Δ. 

Επίσης, η Χ.Π. από τα Γιαννιτσά επισημαίνει στην προσωπικό της προφίλ στα σόσιαλ μίντια: "Προσοχή στα Γιαννιτσά. Παίρνουν τηλέφωνο και προσποιούνται ότι χρειάζονται βοήθεια ότι έσπασαν το πόδι τους. Μην δίνετε πληροφορίες και να είστε ψύχραιμοι, να αξιολογήσετε αυτά που σας λένε και ότι θα πάρετε πληροφορίες από την αστυνομία".

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υποψήφια θύματα αντιλαμβάνονται ευθύς εξ αρχής την απάτη με αποτέλεσμα να κλείνουν το τηλέφωνό τους. Ορισμένες ηλικιωμένες γυναίκες, ωστόσο, λίγο έλειψε να την «πατήσουν». Τρομοκρατημένες από την είδηση που τους μετέφερε ο επιτήδειος, άρχισαν να καλούν τα παιδιά τους ώστε να διαπιστώσουν αν είναι καλά.

Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.