Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EXPLORING GREEKS: Επίσκεψη στο τελευταίο μεσαιωνικό φρούριο στο Lovech της Βουλγαρίας (βίντεο)



Στο σημερινό επεισόδιο η ομάδα των Γιαννιτσών EXPLORING GREEKS επισκέπτεται ένα ιστορικό φρούριο στην περιοχή του LOVECH, το οποίο αποτέλεσε το τελευταίο οχηρό που έπεσε πριν οι Οθωμανοί τούρκοι καταλάβουν όλη την Βουλγαρία και αργότερα ήταν ο τόπος όπου οργανώθηκε η επανάσταση εναντίον τους! 

Το φρούριο Lovech βρίσκεται στις δύο αναβαθμίδες του όμορφου και γραφικού λόφου Hisarya στο παλιό τμήμα του Lovech. Πρόκειται για ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα του Lovech. Ανακηρύχθηκε μνημείο αρχιτεκτονικής και κατασκευών με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος αριθ. 75 του 1967.
Ο λόφος κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Χαλκολιθικής Εποχής (4000 - 3000 π.Χ.). Εκεί ανακαλύφθηκαν τμήματα κατοικιών, θραύσματα κεραμικών αγγείων και μια χρυσή εφαρμογή. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές δείχνουν ότι στη θέση αυτή υπήρχε και θρακικός οικισμός.
Το φρούριο χτίστηκε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, αλλά είναι περισσότερο γνωστό ως ο τόπος όπου υπογράφηκε η Συνθήκη Ειρήνης του Λόβετς με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 1187. Αυτό σηματοδότησε τη γέννηση της δεύτερης βουλγαρικής αυτοκρατορίας.
Εκτός από τη φυσική προστασία που είχε από τις ψηλές απότομες πλαγιές του λόφου και το ποτάμι, το φρούριο διέθετε επίσης ένα συμπαγές πέτρινο τείχος.
Βρέθηκαν τα ερείπια επτά εκκλησιών που αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Η εκκλησία που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου είναι η παλαιότερη και η μεγαλύτερη. Χτίστηκε την περίοδο 5ος - 6ος αιώνας.
Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών ανακαλύφθηκαν πολλά στολίδια, αντικείμενα καθημερινής ζωής, εργαλεία και κεραμικά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δύο αρχαιολογικά ευρήματα ασημένιων νομισμάτων που απεικονίζουν τον τσάρο Ιβάν Αλέξανδρο (1301 - 1371) και τον γιο του Μιχαήλ. Το πρώτο αποτελείται από 16 νομίσματα σε ένα δοχείο, ενώ το άλλο αποτελείται από 1430 νομίσματα σε μια στάμνα.
Το φρούριο Lovech ήταν ένα από τα τελευταία οχυρά που κατακτήθηκαν από τους Οθωμανούς - αυτό συνέβη το 1446. Ένας γιγαντιαίος μεταλλικός σταυρός είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό του φρουρίου. Μπορεί να τον δει κανείς σχεδόν από κάθε σημείο του Lovech.
Το μνημείο του Vasil Levski και η Varosha, η παλιά συνοικία του Lovech, βρίσκονται κοντά στο φρούριο.
Ξεναγοί από το Περιφερειακό Μουσείο Ιστορίας του Lovech μπορούν να συνοδεύσουν τους επισκέπτες στο φρούριο. Μερικά από τα άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι η σκεπαστή γέφυρα, η παλιά συνοικία Varosha, το μουσείο του Vasil Levski και το μουσείο ιστορίας της πόλης. Το σπήλαιο Devetashka, οι καταρράκτες Krushunski και το Kakrinskoto hanche (Kakrinsko Inn) δεν απέχουν πολύ από το Lovech.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.