Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Google θα σταματήσει να απαντά σε ανόητες ερωτήσεις



Η Google θα σταματήσει να απαντά σε ανόητες ερωτήσεις καθώς επιδιώκει να βελτιώσει την υπηρεσία «επιλεγμένων αποσπασμάτων» (featured snippets) της μηχανής αναζήτησής της.
Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα βλέπουν λιγότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως «Πότε δολοφόνησε ο Σνούπι τον Αβραάμ Λίνκολν;» στις οποίες η υπηρεσία κάποτε απαντούσε «1865» – δίνοντας τη σωστή ημερομηνία, αλλά τον λάθος δολοφόνο.
«Έχουμε εκπαιδεύσει τα συστήματά μας ώστε να βελτιώνονται στον εντοπισμό τέτοιου είδους ψευδών υποθέσεων, οι οποίες δεν είναι πολύ συνηθισμένες, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν είναι χρήσιμο να εμφανίζεται ένα επιλεγμένο απόσπασμα. Με αυτή την ενημέρωση μειώσαμε την ενεργοποίηση των επιλεγμένων αποσπασμάτων σε αυτές τις περιπτώσεις κατά 40%», ανέφερε ο επικεφαλής αναζήτησης της εταιρείας, Παντού Ναγιάκ, σε ένα blogpost που ανακοίνωσε τις αλλαγές.
Τα αποσπάσματα, τα οποία μερικές φορές εμφανίζονται ως επιλεγμένη απάντηση σε άμεσες ερωτήσεις που υποβάλλονται στη μηχανή αναζήτησης, αποτελούν εδώ και καιρό ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής AI της εταιρείας. Η ίδια τεχνολογία τροφοδοτεί τα «έξυπνα» ηχεία και τους φωνητικούς βοηθούς της και επιτρέπει στη μηχανή αναζήτησης να δίνει απαντήσεις χωρίς οι επισκέπτες να κάνουν κλικ σε άλλους ιστότοπους.
Ωστόσο τα αποσπάσματα, τα οποία δημιουργούνται αυτόματα από το περιεχόμενο των ιστότοπων, αποτελούν επίσης ένα αγκάθι για την Google εδώ και πολύ καιρό.
Το 2017, η εταιρεία κατηγορήθηκε για διάδοση «ψευδών ειδήσεων», όταν στο ερώτημα «Σχεδιάζει ο Ομπάμα πραξικόπημα;» ο φωνητικός βοηθός της εταιρείας απάντησε στους χρήστες: «Ο Ομπάμα μπορεί στην πραγματικότητα να σχεδιάζει ένα κομμουνιστικό πραξικόπημα στο τέλος της θητείας του το 2016», αφού βρήκε την πληροφορία σε έναν ιστότοπο συνωμοσιολόγων.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.