Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Αλλάζω Συσκευή»: Η ώρα των SMS για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοιΑνακοινώθηκαν οι οριστικοί δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» και πλέον παίρνει σειρά η διαδικασία της ανακύκλωσης των ενεργοβόρων συσκευών με νέας τεχνολογίας.
Υπενθυμίζεται πως από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εάν είναι ανάμεσα στους δικαιούχους πατώντας https://allazosyskevi.gov.gr/apotelesmata-axiologisis.
Σειρά λοιπόν παίρνει η αποστολή των SMS και εδώ χρειάζεται προσοχή από τους δικαιούχους καθώς πιθανά λάθη μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στη διαδικασία με το voucher. Υπενθυμίζεται, όπως προβλέπει η διαδικασία, κάθε δικαιούχος θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα μοναδικό και επιβεβαιωμένο (μέσω της ηλεκτρονικής του αίτησης) αριθμό κινητού.
Το κινητό χρησιμοποιείται ως μέσο ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ωφελούμενου (Φυσικού Προσώπου – κατόχου του κινητού) κατά τη διαδικασία αγοράς και συγκεκριμένα, για την αποστολή κωδικού μίας χρήσης μέσω του οποίου δίδεται η συναίνεση δέσμευσης επιταγής από συγκεκριμένο έμπορο. 
Γι αυτό λοιπόν:
Δεν είναι δυνατή η χρήση του ίδιου αριθμού ταυτόχρονα από δύο διαφορετικούς ωφελούμενους/αιτήσεις.
Η χρήση / πιστοποίηση ενός αριθμού σε δεύτερη αίτηση, αναιρεί αυτόματα την πιστοποίηση του κινητού στην προηγούμενη (πρώτη) αίτηση.
Εάν μία εγκεκριμένη αίτηση απωλέσει το μέχρι πρότινος επιβεβαιωμένο κινητό, δε θα έχει τη δυνατότητα λήψης κωδικού μίας χρήσης και επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης με επιδότηση.
Στην περίπτωση αυτή, ο ωφελούμενος θα πρέπει να εισέλθει ξανά στην ηλεκτρονική του αίτηση (ακόμα και μετά την έγκριση της αίτησης ή/και την έκδοση των επιταγών) και να εισάγει-επιβεβαιώσει ένα νέο αριθμό κινητού, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλη αίτηση στο Πρόγραμμα (μπορεί να το γνωρίζει διότι στις περιπτώσεις εισαγωγής ήδη υπάρχοντος αριθμού βγαίνει σχετικό ενημερωτικό μήνυμα).

Σκρέκας για «Αλλάζω Συσκευή»: Στόχος η διεύρυνση του προγράμματος
Από την κυβέρνηση πάντως επιθυμούν το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» να διευρυνθεί. Μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μεγάλη απάτη από τις αλυσίδες ηλεκτρικών ανέβασαν τις τιμές δίνουν μόνο επιλεγμένα κομμάτια χρεώνουν ότι μπορείς να φανταστείς, σε αυτούς που η έκπτωση είναι 30 % μπσινουν και μέσα. Έψαξα για ψυγείο η τιμές έχουν πάει στον ουρανό και το κόλπο τους είναι ότι χρεώνουν 100 -150 ευρώ την δήθεν έξτρα εγγύηση. Δεν αγόρασα τίποτε ούτε σκοπεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.