Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κιλκίς: Νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο της πόλης από το 2023 (βίντεο)



Επιτέλους το νοσοκομείο Κιλκίς αποκτά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτό εξήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας που επισκέφθηκε το Κιλκίς, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης η ΜΕΘ θα διαθέτει πέντε κλίνες και θα στελεχωθεί αρχικά με τρείς γιατρούς, ενώ ήδη έξι νοσηλεύτριες εκπαιδεύονται για αυτόν τον σκοπό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η δημιουργία μονάδας που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και των γιατρών του νομού για πολλά χρόνια, θα ξεκινήσει την λειτουργία της στις αρχές Ιανουαρίου του 2023.

Η αναγκαιότητα της ΜΕΘ ήταν μεγάλη, καθώς το 85% των ασθενών στο νοσοκομείο  Κιλκίς προέρχονται από όμορους νομούς της Πέλλας και των Σερρών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο ανακοίνωσε ότι ένας αξονικός τομογράφος αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης κατέγραψε τα προβλήματα του νοσοκομείου και μαζί με τον υφυπουργό  Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιο Γεωργαντά δεσμεύτηκαν για την δρομολόγησή τους προς επίλυση και αναβάθμισή του νοσοκομείου. Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ η χρηματοδότηση για την ΜΕΘ υπήρχε από το 2014, δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την απορρόφηση των κονδυλίων. Επίσης, έπειτα από 18 χρόνια αντικαταστάθηκε ο αξονικός τομογράφος που τίθεται άμεσα σε λειτουργία.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.