Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το μήνυμα του Π. Ζαρογουλίδη για την 3η Σεπτέμβρη



Η 3η Σεπτέμβρη αποτελεί το εθνικό ορόσημο της Αλλαγής απέναντι στα κατεστημένα συμφέροντα που ρουφούν τον μόχθο των αδυνάτων, το όραμα για ενότητα απέναντι στον εθνικό διχασμό, την ευκαιρία για μείωση των ανισοτήτων και τον επαναπρογραμματισμό της παραγωγικής βάσης με στόχο την μεσοπρόθεσμη οικονομική αυτονόμηση των πολιτών. 

Η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου 48 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρη αναδύοντας και τονίζοντας την ανάγκη για δημοκρατία απαλλαγμένη από τον έλεγχο της οικονομικής ολιγαρχίας είτε εγχώριων είτε ξένων συμφερόντων. 

Αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του Κράτους Πρόνοιας μέσα από την προγραμματισμένη ισοπέδωση των προνομίων των ολίγων στην ιατρική νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. 

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που γεννήθηκε, ρίζωσε την Δημοκρατία και επέφερε κοινωνική απελευθέρωση μέσα από την κοινωνική και οικονομική εξίσωση των δύο φύλων, το δικαίωμα όλων στην εργασία και την αναβάθμιση των συνθηκών κάτω από τις οποίες θα λάβει χώρα.

Οδήγησε συντεταγμένα: σε αποκέντρωση και ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην δωρεάν πρόσβαση σε αναβαθμισμένη παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και προστασία της μητέρας και του παιδιού. 

Η 3η Σεπτέμβρη αποτέλεσε την απαρχή ενός δυναμικά εξελισσόμενου ιδεολογικού φορέα χτίζοντας το ανάχωμα στον δεξιό και αριστερό ατελέσφορο συντηρητισμό

Το ΠΑΣΟΚ 48 χρόνια μετά παραμένει, το φωτεινό μονοπάτι για το προοδευτικό μέλλον της χώρας που θα οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Το μονοπάτι του Ανδρέα “για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες”. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.