Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δύο σεισμοί 5,2 και 3,9 Ρίχτερ σε Κρήτη και Θήβα – Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες



Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη στην Κρήτη και ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη στη Θήβα ήταν 3,9 Ρίχτερ και έγινε αισθητή ακόμη και στην Αττική.  Ειδικότερα, στις 07:15 χτύπησε ο εγκέλαδος την Κρήτη, αναστατώνοντας από νωρίς το πρωί τους κατοίκους. Τα 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 30 χλμ νοτιοανατολικά της Ζάκρου στον νομό Λασιθίου, ταρακούνησαν για άλλη μία φορά την πολύπαθη από τους σεισμούς Κρήτη.

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο στα ανοικτά της Κρήτης
Ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή την δική μας, είχε όμως μικρή διάρκεια και μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, τουλάχιστον στην νοτιοανατολική Κρήτη». Ακόμη, αναφέρθηκε στις άσχημες μνήμες που ξύπνησαν στους κατοίκους της Σητείας. «Αν αναλογιστείτε ότι είχαμε και το περσινό φαινόμενο με τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που είχε δημιουργήσει και προβλήματα που δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί, αντιλαμβάνεστε ότι η ανησυχία του κόσμου είναι εύλογη», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ακόμη και η Αττική ταρακουνήθηκε από τον δεύτερο σεισμό που «χτύπησε» σήμερα την χώρα, με επίκεντρο την Θήβα. Οι 3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ ήταν αρκετοί για να ανησυχήσουν τους κατοίκους, καθώς το επίκεντρο ήταν αρκετά επιφανειακό.

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Θήβα 
Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας τόνισε για τον σεισμό στη Θήβα ότι «εντάσσεται στην σεισμική δραστηριότητα που είχαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην περιοχή των Θηβών με έντονη δραστηριότητα, μία δόνηση που δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες που εκδηλώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και σήμερα βέβαια στην Κρήτη. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, το οποίο θέλει κάποια προσοχή και το οποίο παρακολουθούμε».

Οι επιστήμονες είναι εφησυχαστικοί, ωστόσο εφιστούν την προσοχή των κατοίκων.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.