Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Κάτω τα χέρια από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας!


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταγγέλλει τη δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας μας Αφροδίτης Ρέτζιου. Η κυβέρνηση οδηγεί στις 28 Νοεμβρίου σε δίκη την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, βάζοντας σε εφαρμογή τον κατάπτυστο νόμο 4703/2020, γνωστό ως νόμο Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων, εξαρτώντας το από διοικητικές άδειες. 
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η οποία πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, στα πλαίσια περιοδείας σε νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σύρεται στα δικαστήρια διότι στις 24/9/2020 στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά στο υπουργείο Υγείας, αρνήθηκε «να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις» των αστυνομικών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία.
Πρόκειται για την πρώτη συνδικαλιστική δίωξη που βασίζεται στον αυταρχικό νόμο για τον
περιορισμό των διαδηλώσεων. Η χρονική στιγμή που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη
προφανώς δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση επιδιώκει να υποχρεώσει σε «συμμόρφωση» πρωτοπόρους συνδικαλιστές, αγωνιστές εργαζομένους, το λαό συνολικά, ώστε να επιβάλει χωρίς αντιστάσεις τη βάρβαρη πολιτική της που μας συνθλίβει καθημερινά. 
Η ποινικοποίηση των αγώνων και η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δε θα περάσει! Αντίθετα, θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών, όλων των αντιδημοκρατικών νόμων και ρυθμίσεων που πέρασαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την ημέρα της δίκης 28/11/2022 και καλούμε όλους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος             Καραπαναγιώτης ΚωνσταντίνοςShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.