Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι ήχοι της καμπάνας στην εντυπωσιακή έκθεση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Γιαννιτσών στο ''ΤΟΥΡΜΠΕ'' (φωτο)



Με την παρουσία των ίδιων των δημιουργών από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της Έκθεσης «ΑΚΟΥ ΜΕ». 
Η διαδραστική έκθεση με τις κεραμικές καμπάνες να κρέμονται από ψηλά μέσα στο οθωμανικό κτήριο με την ονομασία Τουρμπέ, είναι εντυπωσιακή και οπτικά, αλλά περισσότερο ακουστικά. Άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος. Να ακούσουν όλοι και να σκεφτούν με ανοιχτά αφτιά, να αναρωτηθούν με ανοιχτή καρδιά για την διαφορετικότητα και την αναπηρία. 
Τα εγκαίνια έκανε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΠ Απόστολο Φάκκα. Και οι δύο στις ομιλίες τους έκαναν λόγο για την σημαντική παρουσία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ της επιχείρησης, που εδώ και 25 χρόνια λειτουργεί προσφέροντας γνώση και απασχόληση στους μαθητές του. Ο Δήμαρχος Πέλλας στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η έκθεση αυτή είναι ένα σημαντικό εικαστικό και κοινωνικό γεγονός. Η πόλη έρχεται σε επαφή με ένα ηχογλυπτό που μέσα από τον ήχο της καμπάνας οι αισθήσεις και η μνήμη μπλέκονται σε μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική συμπαιγνία. Σήμερα, εδώ στον Τουρμπέ ηχεί ένας διαφορετικός ήχος που μας καλεί όχι μόνο να τον ακούσουμε αλλά και να τον κατανοήσουμε. Είναι η φωνή των παιδιών με ειδικές ανάγκες, των γενναίων παιδιών μας. Κάθε μέρα μας μεταφέρουν αθόρυβα μέσα από τη διακριτική παρουσία τους το μήνυμα του θάρρους και ένα αίτημα, να συμπορεύονται μαζί μας χωρίς αποκλεισμούς».
Για την ουσιαστική δουλειά του Κέντρου της ΔΗΚΕΠΑΠ και την πολύχρονη παρουσία του μίλησε και ο Πρόεδρος κ. Φάκκας, επισημαίνοντας πως «το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών αποτελεί ένα τμήμα δημιουργικότητας και κατάρτισης ανοιχτό στην κοινωνία με πολλές δράσεις που μας θυμίζουν ότι η αναπηρία μας αφορά όλους. Τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν τον πολιτισμό ενός τόπου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κεραμίστρια του Κέντρου κ. Παπαδοπούλου για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά και όλα τα άλλα εργαστήρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετέχουν στην έκθεση στέλνοντας τις δικές τους κεραμικές καμπάνες». 
Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς για την πραγματοποίηση αυτής της πολύμηνης προσπάθειας, αλλά και τους εργαζόμενους συναδέλφους της για την οργάνωση κυρίως τεχνικά του όλου εγχειρήματος. Επισήμανε πως στην έκθεση συμμετέχουν από την Ιταλία το ‘’Pandora Ability Cava di Tirreni’’ και από την Γερμανία το ‘’Workstadtans της πόλης Tubingen’’. Επισήμανε την άριστη συνεργασία για την πραγματοποίηση της έκθεσης στο συγκεκριμένο κτήριο με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Τσιγαρίδα και διάβασε χαιρετισμό της ίδιας. Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι της 15.11.2022
Ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 10πμ μέχρι της 2.30 μμ και τα Σαββατοκύριακα.












Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.