Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οργή των Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Επίσχεση εργασίας αν δεν πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες- Συμμετοχή στο συλλαλητήριο



Την άμεση καταβολή του συνόλου των εφημεριών τους ζητούν οι νοσοκομειακοί ιατροί της Π.Ε. Πέλλας, εκφράζοντας παράλληλα την "αγανάκτηση και την οργή τους για την 
άρνηση του υπουργείου Υγείας να καταβάλει τις αποζημιώσεις". Επίσης δηλώνουν ότι: "Εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο ως τις 13 του Σεπτέμβρη οι κάθε είδους δεδουλευμένες εφημεριακές αποζημιώσεις έως και του Αυγούστου, θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας από το εφημεριακό έργο. Δεν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε απλήρωτοι. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ":

"ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΜΑΣ! 
• Η άρνηση του υπουργείου Υγείας να καταβάλει την ειδική, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, εφημεριακή αποζημίωση των τελευταίων 9 μηνών (!!!) (από τον Δεκέμβρη του 2021 έως και τον Αύγουστο) των αναισθησιολόγων, των παθολόγων και γενικών ιατρών των παθολογικών κλινικών, των πνευμονολόγων, καθώς και των γιατρών των ΜΕΘ, που έκαναν και κάνουν ατέλειωτες εφημερίες για να κρατηθούν όρθια τα τμήματα,
• η άρνηση του υπουργείου Υγείας να καταβάλει τις αποζημιώσεις για τις πρόσθετες εφημερίες από τον μήνα Μάρτιο έως και τον Αύγουστο
• και η άρνηση του υπουργείου Υγείας να καταβάλει τις αποζημιώσεις για τις τακτικές εφημερίες για τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο, 
προκαλεί την αγανάκτηση και την οργή των γιατρών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της ΠΕ Πέλλας. 
Μας υποχρεώνουν σε εξοντωτικό αριθμό εφημεριών, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και μετά αποφασίζουν ότι δεν θα τις πληρωθούμε, εφαρμόζοντας οριζόντια περικοπή των εφημεριών με τον κόφτη του 9% !! 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υπέρβαση των εσόδων που κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το 1ο 7μηνο κατά 4,803 δις ευρώ, ως αποτέλεσμα της απογείωσης της φοροληστείας σε βάρος μας, όπως και σε βάρος όλων των άλλων εργαζομένων, δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ για την πληρωμή των εφημεριών που δουλέψαμε. Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε ούτε στις βασικές υποχρεώσεις μας. Ντροπή και αίσχος!
Απαιτούμε:
• Να πληρωθούν οι τακτικές εφημερίες. 
•Να πληρωθούν στο σύνολό τους, χωρίς τις περικοπές από τον κόφτη του 9%, οι πρόσθετες εφημερίες.
• Να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των εφημεριών των συναδέλφων στις κλινικές και στα τμήματα Covid.
Οι γιατροί δηλώνουμε ότι εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο ως τις 13 του Σεπτέμβρη οι κάθε είδους δεδουλευμένες εφημεριακές αποζημιώσεις έως και του Αυγούστου, θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας από το εφημεριακό έργο. Δεν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε απλήρωτοι. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους."
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Αποστολίδης Χαράλαμπος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καραπαναγιώτης Κωνσταντίνος

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
Να σημειωθεί ότι η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στο συλλαλητήριο φορέων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα, επισημαίνονται τα εξής:
"ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ - 10 Σεπτεμβρίου, 6μμ, πλατεία ΧΑΝΘ
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο συνδικαλιστικών και άλλων φορέων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, διεκδικώντας: 
• Να καταβληθεί στο σύνολό της η ειδική αποζημίωση των εφημεριών λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας. Να πληρωθούν στο ακέραιο, οι δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες μέχρι και Αύγουστο και  οι πρόσθετες εφημερίες από Μάρτιο μέχρι και Αύγουστο χωρίς τις περικοπές με τον κόφτη του 9%.
• Συλλογική Σύμβαση εργασίας ΤΩΡΑ! Επαναφορά των αποδοχών σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού! Πληρωμή όλων των αναδρομικών. Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους χωρίς περικοπές! 
• Να ενισχυθεί το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών με την άμεση σύσταση δύο οργανικών θέσεων παθολόγων-ογκολόγων και άμεσες προσλήψεις με επείγουσες διαδικασίες, Ενίσχυσή του σε υποδομές, μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε αυτό να λειτουργεί με ασφάλεια και με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα. 
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων ακτινολόγων στο νοσοκομείο Έδεσσας και Γιαννιτσών για την επαρκή στελέχωση του ακτινολογικού τμήματος και του τμήματος Αξονικού Τομογράφου. 
• Να μετακινηθούν άμεσα οι κλίνες ΜΕΘ που βρίσκονται εντός των χειρουργείων του νοσοκομείου Γιαννιτσών και να επιστραφούν όλοι οι χώροι των χειρουργείων που καταλήφθηκαν. Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών προμήθειας χειρουργικών τραπεζών.
• Να αναπτυχθεί η ΜΕΘ του νοσοκομείου Γιαννιτσών με 12 κλίνες, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (εντατικολόγοι, εξειδικευμένοι νοσηλευτές). Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας με 6 κλίνες και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών! Τα σχέδια σταδιακής συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων του νομού δεν θα περάσουν!
• Ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν πολυιατρείου στην Πέλλα με όλες τις βασικές ιατρικές ειδικότητες. Στελέχωση του με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Εξασφάλιση όλων αναγκαίων υποδομών και του ιατρικού εξοπλισμού, αποκλειστικά με κρατική ευθύνη!
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις για να μπαλώνονται τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης. 
• Χορήγηση των κανονικών αδειών σε όλους τους ειδικευόμενους συναδέλφους. Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης με την εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια! 
• Επαρκή στελέχωσή του ΕΚΑΒ με μόνιμο ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό και διασώστες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 
• Να μην προχωρήσει το σχέδιο νόμου του Υπ. Υγείας που βαθαίνει την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο! 
• Ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, με μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης."




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μπάμπη λίγο υπομονή αγόρι μου σε 80 χρόνια μπορεί και να γίνει η επανάσταση που ονειρεύεσαι από δώδεκα χρονών κνιτακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ;
    ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ":
    Καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
    Να υπογράψουν καμιά αναστολή και να κλείσουν καμιά κλινική, μέχρι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η φώτο ειναι απο παλιά ασχετη εκδήλωση, ουτε τα τυπικά ρε εκεί στο κκκόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψε κανείς ότι είναι πρόσφατη;
      Αυτό είναι το πρόβλημα ή ότι έχει διαλυθεί το σύμπαν στο ΕΣΥ;
      Κοίτα μη χρειαστείς κάτι επείγον, θα σε κλαίνε οι ρέγγες και καθόλου μακάρι όχι και οι δικοί σου

      Διαγραφή
    2. να το εγραφαν οτι ειναι παλια ασχετο αλλα επρεπε

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.