Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φράγμα Αλμωπαίου (Καλής): Το σύγχρονο ''Γιοφύρι της Άρτας'' του Ν. Πέλλας - Διαχρονικές υποσχέσεις και διαψεύσεις!



Έχουν γεννηθεί όνειρα και ελπίδες, κατά καιρούς οικοδομήθηκαν προσδοκίες και στην συνέχεια κατέρρευσαν σαν ‘’χάρτινοι πύργοι’’...
Έχουν γίνει άπειρες ανακοινώσεις και δηλώσεις...
Έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις, έχουν δοθεί άλλες τόσες υποσχέσεις και ακολούθησαν ισάριθμες διαψεύσεις...
Έχουν γίνει σοβαρές διαμαρτυρίες...
Έχει χυθεί πολύ μελάνι γενικώς...
Και φυσικά, εμφανές το "απύθμενο" δούλεμα και η υποκρισία όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια!!!
Ο λόγος για το έργο κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου (Καλής), το σύγχρονο "Γιοφύρι της Άρτας" του Νομού Πέλλας...
Ένα έργο πνοής, ένα έργο πολλαπλής σημασίας, που θα έδινε αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή που θα άρδευε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της Σκύδρας, των Γιαννιτσών αλλά και της Αλμωπίας. Θα δημιουργούσε δεκάδες ή και εκατοντάδες θέσεις εργασίας ως τουριστικός πόλος έλξης επισκεπτών και, το σημαντικότερο, θα αποτελούσε παράλληλα και ένα έργο ανεκτίμητης περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, καθώς θα προστάτευε τον υδροφόρο ορίζοντα και γενικότερα το περιβάλλον!
Το "έργο" (επίτηδες τα εισαγωγικά) θυμάμαι από την δεκαετία του ΄90, από τα πρώτα χρόνια του "Καποδίστρια", στη συνέχεια με τον "Καλλικράτη", με κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, συνεχώς δρομολογείται, συνεχώς φθάνει σε αρκετά καλό σημείο, σε τροχιά υλοποίησης, αλλά, φευ(!), πάντα κάτι συμβαίνει και αποδεικνύεται ότι όλα ήταν λόγια, λόγια, λόγια... Και ξαναβρισκόμαστε στο αρχικό σημείο μηδέν! 
Το Φράγμα Αλμωπαίου (Καλής) δεν περιλήφθηκε ουσιαστικά και διαχρονικά σε κανέναν προγραμματισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατασκευή του. 
Οι προσπάθειες όλων όσοι βοήθησαν στην δρομολόγηση της κατασκευής του μεγάλου και σπουδαίου αυτού έργου πέφτουν συνεχώς στο… κενό και ο λόγος είναι απλός: Δεν υπάρχει -δεν υπήρξε ποτέ-  πολιτική βούληση, από καμία κυβέρνηση!!!
Δεν θα ισχυριστούμε ότι δεν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον από τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους φορέων για την υλοποίηση του έργου. Όλοι οι τοπικοί πολιτικοί (βουλευτές, δήμαρχοι κ.λ.π.) προσπάθησαν, διεκδίκησαν, αγωνίστηκαν (πολλές φορές μάλιστα με πομπώδεις δηλώσεις και εκφράσεις) αλλά, δυστυχώς, σε κεντρικό επίπεδο, "άλλες ήταν οι βουλές" ή -καλύτερα- δεν υπήρχαν "βουλές" για να γίνει το έργο. 
Αν όλα τα κόμματα δεν σκύψουν πραγματικά με ενδιαφέρον πάνω στο έργο, αν δεν υπάρξει διακομματική συνεννόηση και πρωτοβουλία, αν δεν υπάρξει συλλογική διεκδίκηση, αυτό το έργο, που είναι ίσως το μεγαλύτερο έργο στον τόπο μας, ένα έργο με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα, ένα έργο πνοής για τον κυρίως αγροτικό Νομό μας, ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΤΕ!.
Δεν αρκούν τα ευχολόγια, οι υποσχέσεις, οι δεσμεύσεις, οι καταγγελίες, οι υποκριτικοί πανηγυρισμοί και οι δηλώσεις!!!

Από την σύνταξη




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Δεν είναι ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας , αλλά ένας ακόμα από τους σύγχρονους τρόπους να μας δουλεύουν οι πολιτικάντηδες του τόπου μας που όλο εξαγγέλλουν την αρχή της κατασκευής του.
    Συνεχίστε το δούλεμα έτσι και αλλιώς αποδίδει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσες ανακοινώσεις κάνανε οι πολιτικάντηδες για το συγκεκριμένο θέμα και πόσες φορές μας ξεγελάσανε για να εκλεγούν, και συνεχίζουν να πληρώνονται παχυλούς μισθούς χωρίς να δουλεύουν, αλλά να μας ...δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.