Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έτοιμος ο πρώτος Ευρωπαϊκός δορυφόρος για γρήγορες προγνώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων



Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) παρουσίασε την Τετάρτη τον πρώτο δορυφόρο μιας οικογένειας δορυφόρων που προορίζεται να παρέχει γρήγορες προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα, ένα πρόγραμμα με προϋπολογισμού 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Reuters.

Αποτέλεσμα 12 ετών δουλειάς, ο δορυφόρος MTG-I1 κατασκευάστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και τον EUMETSAT, έναν διακυβερνητικό οργανισμό που περιλαμβάνει 30 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας.
Ο δορυφόρος MTG-I1, βάρους 3,8 τόνων, θα εκτοξευθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με πύραυλο Ariane 5 και θα συλλέγει πληροφορίες για τον καιρό που ισχύουν για την Ευρώπη και την Αφρική.
Πέντε άλλοι δορυφόροι αυτής της οικογένειας θα ενταχθούν σε μια γεωστατική τροχιά μέχρι το 2030. Αυτοί είναι τρεις δορυφόροι MTG-I (που μεταδίδουν εικόνες) και δύο δορυφόροι MTG-S (οι οποίοι αναλύουν ήχους από την ατμόσφαιρα).
Ο στόχος αυτών των δορυφόρων είναι να παρέχουν ένα γρήγορο σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως καταιγίδες ή πλημμύρες που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια ανθρώπινων ζωών.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.