Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΝΙ Πέλλας: Με επιτυχία η κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών ενάντια στην άρνηση του Υπουργείου Υγείας να καταβάλει την ειδική εφημεριακή αποζημίωση από τον Δεκέμβρη του 2021 έως και σήμερα, στους αναισθησιολόγους, τους γιατρούς της ΜΕΘ, τους παθολόγους και πνευμονολόγους των τμημάτων covid, αλλά και την αποζημίωση για τις πρόσθετες εφημερίες για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων.

Στη συγκέντρωση των γιατρών του νοσοκομείου Γιαννιτσών συμμετείχαν με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων. εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, σωματεία και φορείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και Περιχώρων, ο Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Ομόνοια», η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων τον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Πέλλας, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών τμήμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας κ.α.
Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε δυναμική παρέμβαση στο γραφείο του Διοικητή, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΠ και αντιπροσωπείας των γιατρών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση, όπου τέθηκε με έμφαση το ερώτημα: πώς είναι δυνατό η κυβέρνηση να κομπάζει πως ξεπερνά τα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ το πλεόνασμα των καθαρών κρατικών εσόδων -από τη φοροεπιδρομή σε βάρος μας- και την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας να αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς για τους τελευταίους 9 μήνες; Πώς γίνεται η κυβέρνηση από τη μια να αρνείται να καταβάλει στους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία τις εφημεριακές αποζημιώσεις και από την άλλη να επιδοτεί συστηματικά και απλόχερα τους επιχειρηματικούς ομίλους;
Η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα του τελευταίου διαστήματος, των γιατρών του νοσοκομείου Γιαννιτσών, υποχρέωσε τη Διοίκηση του νοσοκομείου να ανακοινώσει, ότι θα καταβληθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί να καταβληθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών. Εκτός αυτού, δεν υπήρξε καμιά συγκεκριμένη δέσμευση για τη ειδική εφημεριακή αποζημίωση του τελευταίου 9μήνου. Η Διοίκηση εντός του επόμενου δεκαημέρου οφείλει να εξασφαλίσει την αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών στο ακέραιο, χωρίς καμία περικοπή.
Μας δίνει αισιοδοξία το γεγονός ότι η οργή και η αγανάκτηση των γιατρών, μετατρέπονται σε δύναμη αγώνα και διεκδίκησης, όπως και η αλληλεγγύη των φορέων της περιοχής που μας συμπαραστέκονται. Συνεχίζουμε τον αγώνα, οργανώνουμε τα επόμενα μας βήματα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος      Καραπαναγιώτης Κωνσταντίνος



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. αυτοι του ΚΚΕ αν μαζευτούν 12 άτομα το θεωρούν επιτυχία! 12 σύλλογοι 12 άτομα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα, εσύ τι θεωρείς επιτυχία; Να δουλεύει κανείς απλήρωτος - και μάλιστα στον τομέα της Υγείας μας - και ν'αντιδρούν 12 Σύλλογοι και συ να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι το ...ΚΚΕ;;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.