Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος (βίντεο)



Τέλος στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και των πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το πακέτο στήριξης , ύψους 5,5 δις ευρώ, που εξήγγειλε χθες θα υλοποιηθεί στο ακέραιο.

“Δεν είμαι κωλοτούμπας, οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί, θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί ότι η κάλπη απλής αναλογικής είναι βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας και τον αλλάξουμε μαζί“, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εκλογές, επανέλαβε, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, πρόσθεσε εμφατικά μάλιστα ότι δεν θα γίνει επισπεύδων πολιτικής αστάθειας. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ως βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές, σημειώνοντας ότι θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα αλλά αυτό συνιστά πολιτική τερατογέννεση.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στο δίλημμα «δεύτερη εντολή προόδου ή δεύτερη φορά στη συμφορά» και τόνισε πως αυτό αλλά και η τελική επιλογή του πρωθυπουργού θα είναι το ζητούμενο των επόμενων εκλογών. «Εάν όχι εμείς ποιοι; Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; Δεν την έχω ακούσει. Το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” το καταλαβαίνει ο πολίτης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκαθάρισε πως πολιτικά δεν βρίσκεται κοντά με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Για το ενδεχόμενο αναχηματισμού και τη λειτουργία του επιτελικού κράτους απάντησε αρνητικά. «Τρία “όχι”. Όχι εκλογές, όχι αλλαγή του εκλογικού νόμου, όχι ανασχηματισμός. Το επιτελικό κράτος θέτει ένα πλαίσιο που με τη σειρά του θέτει τους κανόνες που λειτουργεί μία κυβέρνηση. Αυτά δεν υπήρχαν στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Είπε επίσης ότι θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας που επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια, με την έννοια ότι η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική. «Αυτό από μόνο του συνιστά μια αποσταθεροποιητική ενέργεια διότι θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας με έναν επιθετικό γείτονα, με ένα βαρύ χειμώνα, να εκχωρήσουμε την αρμοδιότητα διακυβέρνησης της χώρας σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση σε μια εποχή που πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις κάθε μέρα» είπε.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.