Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μητσοτάκης: «Κόκκινη γραμμή» η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας - Η ομιλία στον ΟΗΕ (βίντεο)



«Η αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αποτελεί για εμένα, αλλά και όλους τους Έλληνας κόκκινη γραμμή, δεν θα την ανεχθούμε, είναι ανυπόστατη και απαράδεκτη» διαμήνυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εντεινόμενη αναθεωρητική ατζέντα κατά της Ελλάδας από την Τουρκία και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι συνεχίζει να διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι απειλές του κυρίου Ερντογάν ότι θα έρθουμε νύχτα εφόσον το αποφασίσουμε προσιδιάζει με ρητορική επιτιθέμενου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε εξόχως ανησυχητική την εντεινόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, τις πολλαπλές παραβιάσεις τα fake news και την άρνηση από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας για διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Έλληνας πρωθυπουγός τόνισε η Άγκυρα εργαλιοποιεί το μεταναστευτικό και έκανε λόγο για εκστρατεία fake news σε ότι αφορά την κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα εξακολουθεί να προστατεύει τα σύνορά της, σεβόμενη πάντα το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είμαι πάντα ανοιχτός στο διάλογο επί τη βάση του διεθνούς δικαίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών θεωρούν αλλήλους γείτονες και όχι εχθρούς.

«Πριν από 77 χρόνια, αυτός ο οργανισμός ιδρύθηκε μετά από το χάος του πολέμου με έναν ξεκάθαρο στόχο, την εναρμόνιση των σχέσεων μεταξύ εθνών κρατών και την αναζήτηση ειρήνης και ασφάλειας, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το απαραβίαστο του διεθνούς δικαίου. Ήταν η πρώτη πολυμερής απόκριση του κόσμου στην επιθετικότητα των Πολωνών απέναντι στους λίγους και, εντούτοις, παρά τις πολλές επιτυχίες του σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Το θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης υποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στην παγκόσμια ιστορία» ανέφερε ακόμη στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.