Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου οι διαγωνισμοί για τα έργα-ΣΔΙΤ Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη



Την προκήρυξη των διαγωνισμών για τα δύο οδικά έργα ΣΔΙΤ, αθροιστικού προϋπολογισμού άνω των 700 εκατ. ευρώ, στη Βόρεια Ελλάδα, δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Υποδομών, μετά την προαναγγελία αυτών από την ηγεσία του ΥΠΟΜΕ.


Πρόκειται για τους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη, προϋπολογισμού  444,91 εκατ. ευρώ (358,8 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ) 248,54 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 200,43 εκατ. ευρώ), αντίστοιχα.
Η πρώτη διαγωνιστική φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 31 Οκτωβρίου, ενώ μετά την αξιολόγηση των σχημάτων που θα υποβάλουν προτάσεις, θα ακολουθήσει η έγκριση αυτών που θα κριθούν ότι πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.
Στη Β' φάση θα καθοριστεί το ακριβές αντικείμενο του έργου μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου και θα ακολουθήσει η φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τις κατασκευαστικές ή τις κοινοπραξίες που θα έχουν περάσει τον πήχη της α’ φάσης.
Η διάρκεια σύμβασης για τα δύο παραπάνω έργα ΣΔΙΤ έχει οριστεί σε 360 μήνες (30 χρόνια). Τα 4 πρώτα έτη αφορούν στην κατασκευή/αναβάθμιση των υποδομών των οδικών αξόνων και τα υπόλοιπα στην περίοδο λειτουργίας και συντήρηση.
Το έργο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα αφορά στην αναβάθμιση του οδικού άξονα συνολικού μήκους περίπου 80 χλμ. που σήμερα περιλαμβάνει τμήματα με ανεπαρκή διαμόρφωση, μεγάλες κατά μήκος κλίσεις, ανεπαρκείς οδικές διατομές, κακή ορατότητα, και πολύ συχνά διέρχεται μέσω πόλεων. Η περιοχή, στην οποία θα εκτελεστεί το έργο εκτείνεται από το νομό Θεσσαλονίκης έως και το νομό Πέλλας και οι παρεμβάσεις θα αφορούν σε 25 χλμ., ενώ στη σύμβαση θα προβλέπεται η συντήρηση και λειτουργία για το συνολικό μήκος του οδικού άξονα. Ο άξονας Θεσσαλονίκη – Έδεσσα εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τη σύνδεση του σιδηροδρομικού σταθμού και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις γειτονικές περιοχές.
Σε σχέση με την αναβάθμιση οδικού άξονα Δράμα – Αμφίπολη, το έργο αφορά στην αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, είτε με αποκατάσταση και διαπλάτυνση τμημάτων της υπάρχουσας οδού είτε με κατασκευή εντελώς νέων τμημάτων κατά μήκος του τμήματος από Παλιοκώμη σε Μαυρολεύκη, και από Μαυρολεύκη σε Δράμα συνολικού μήκους 43 χλμ. Συγκεκριμένα, η κύρια αρτηρία θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο με αποκατάσταση της υπάρχουσας οδοποιίας για περίπου 13,5 χλμ. και κατασκευή περίπου 29,5 χλμ. νέων τμημάτων. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της κύριας αρτηρίας, την κατασκευή δύο νέων τμημάτων και τη σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς με 9 κόμβους.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. 'ΤΤΤ" το αυγό συνήθως ρουφιέται το πρωι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ "ΤΤΤ" ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΑ. ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΙΔΙΟ ΓΚΕ-ΛΗ.Η ΠΟΛΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΟ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ . Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ......

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.