Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διευρυμένο ολοήμερο σχολείο: Ξεκίνησαν σήμερα οι εγγραφέςΑπό σήμερα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, ως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου και θα λειτουργούν ως τις 5:30 μμ να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου τους, ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, εφόσον το επιθυμούν, στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου, προκειμένου αυτά να σχηματιστούν εγκαίρως και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα, με την έναρξη του σχολείου.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει ότι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.
Οι μαθητές/τριες γίνονται δεκτοί/ές χωρίς κανένα κριτήριο εγγραφής.
«Με το νέο, διευρυμένο χρονικά και αναβαθμισμένο ποιοτικά, ολοήμερο, ενισχύονται οι δωρεάν παροχές εκπαίδευσης, εξασφαλίζεται περισσότερος ελεύθερος, δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά στο σπίτι εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο και επιτυγχάνεται προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων» αναφέρει το ΥΠΑΙΘ.
Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου για το σχολικό έτος 2022-23 θα εφαρμοστεί στο 50% των τμημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών/τριών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα σχολεία στη σχετική Υπουργική Απόφαση.Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Από τη μια εξαγγέλουν περικοπές στην ενέργεια για λόγους εξοικονόμησης και από την άλλη θα βάζουν σχολεία να λειτουργούν έως τις 5:30.
  Το πρόγραμμα πάντως, εκτός των άλλων, βάζει τα θεμέλια για την αναβίωση και της ριτορικής τέχνης από το δημοτικό ακόμα.
  Τώρα πως αυτό συμβιβάζεται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοτό ελλήνων φοιτητών έχουν χαρακτηριστεί λειτουργικά αναλφάβητοι, προφανώς δεν απασχολεί τους αρμόδιους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μέγα λάθος μέγα τα παιδιά πρέπει τι μεσημέρι να παν σπιτια τους να ηρεμούν και να ξεκουράζονται ,και όχι να βάζουν τα παπούτσια 7 και να έρχονται 6 στα σπίτια τους ,γονείς προσοχη εσείς πρέπει να έχετε το πάνω χέρι και όχι αυτοί του συστήματος και αυτό είναι μια άλλη γραμμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ, αλλά μήπως δεν πιάνουν τόπο οι παρενέσεις σου;
   Πέρυσι τέτοιο καιρό όταν ακούστηκαν οι πρώτες προτάσεις για τον εμβολιαμό των παιδιών, πολλοί γονείς δηλωναν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνουν.
   Όταν ήρθε η ώρα είδαμε πόσοι τα πήραν από το χέρι και τα πήγαν.
   Αν θέλουν να το εφαρμόσουν σε όλα τα σχολεί είναι τι πιο εύκολο.
   Ο Κούλης και η παρέα γνωρίζουν τον τρόπο.
   Πρωθυπουργικό διάγγελμα και 100 € πρόστιμο για κάθε μαθητή που δεν εγγράφεται στο ολοήμερο.
   Μήπως δεν είναι δοκιμασμένη συνταγή;

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.