Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποια είναι τα τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν με την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου



Είτε είσαι αρχάριος ατμιστής είτε όχι, μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποια τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν με την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Κάποια από αυτά λύνονται εύκολα και με απλές κινήσεις. Κάποια άλλα, θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις ενδεχομένως, ανταλλακτικά που προκαλούν τη βλάβη. Προτού το κάνεις, συμβουλέψου εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να γλυτώσεις χρόνο και χρήμα. Παρακάτω ακολουθούν τα 4 πιο κοινά προβλήματα και πως μπορείς να τα διαχειριστείς:

Η μπαταρία δεν λειτουργεί

Ο πιο κοινός λόγος είναι να χρειάζεται φόρτιση. Αν το δοκίμασες ήδη και δεν είδες διαφορά, άλλαξε την με μια άλλη εφεδρική και έλεγξε, αν και με τη νέα έχει θέμα. Καλό είναι να τσεκάρεις και την αντίσταση. Πολλές φορές, χρειάζεται την κατάλληλη που να αντέχει περισσότερα ohms. Αυτό λύνεται είτε αντικαθιστώντας τη με μια υψηλότερης τάσης είτε με μια πιο δυνατή μπαταρία. Επίσης, δες αν το σημείο επαφής μεταξύ μπαταρίας και κάδου είναι καθαρό. Αν όχι, τότε δεν γίνεται καλή επαφή. Μπορείς να το διορθώσεις, απλά καθαρίζοντας αυτό το σημείο με μια μπατονέτα.

Μη αίσθηση γεύσης από το υγρό αναπλήρωσης

Ένας γρήγορος τρόπος είναι να φυσήξεις μέσα στο στόμιο, αλλά όχι με μεγάλη δύναμη. Έτσι, συνήθως το θέμα διορθώνεται. Αν όχι, τότε μπορεί να χρειάζεσαι αντικατάσταση της αντίστασης επειδή τείνει να φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη, μπορείς να τσεκάρεις την αναλογία VG/ PG και την περιεκτικότητα νικοτίνης. Όσο πιο υψηλή αναλογία σε VG τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση. Από την άλλη, όσο χαμηλότερη είναι η περιεκτικότητα νικοτίνης τόσο πιο έντονο θα είναι και το “χτύπημα” στο λαιμό. Παρόλα αυτά, αν δεν θέλεις να την μειώσεις, τότε δοκίμασε υγρά αναπλήρωσης με βάση άλατα νικοτίνης. Μέσω του vape alter ego θα δεις μια μεγάλη ποικιλία για να βρεις αυτό που σε καλύπτει. Τέλος, αν το υγρό δεν είναι καλά διατηρημένο ή το έχεις πολύ καιρό, προμηθεύσου ένα νέο και πιθανόν, το θέμα να λυθεί.

Περίεργος ήχος κατά το άτμισμα

Κάποιες φορές, κυρίως όταν είσαι νέος ατμιστής, δεν γεμίζεις σωστά τον κάδο με υγρό αναπλήρωσης μέχρι το σημείο που πρέπει. Αυτό έχει ως αντίκτυπο να ακούς ήχους σαν γαργάρισμα κατά τη διάρκεια του ατμίσματος. Συνήθως, γίνονται πολλές συζητήσεις μεταξύ ατμιστών σχετικά με αυτό το θέμα. Ο βασικός λόγος είναι ένας υπέρ – γεμισμένος κάδος. Άλλες αιτίες είναι ότι εισπνέεις πολύ δυνατά ή ότι πατάς το κουμπί εκτεταμένα πριν εισπνεύσεις. Ακόμη, εάν έχεις σφίξει ή αλλιώς, κουμπώσει είτε πολύ δυνατά είτε πολύ χαλαρά την μπαταρία με τον κάδο, τότε μπορεί να έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα λύνεται, επίσης, καθαρίζοντας ή αλλάζοντας την αντίσταση, εάν φυσικά οφείλεται σε αυτή. Άλλη συμβουλή, δοκίμασε να καθαρίσεις τον κάδο, βάζοντας τον κάτω από νερό θερμό, αλλά όχι καυτό, και αφού στεγνώσει καλά, τότε κάνε πάλι το τεστ. Ένα τελευταίο tip, είναι να αφαιρέσεις το στόμιο και να γυρίσεις ανάποδα το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ώστε να φύγει το περίσσιο υγρό αναπλήρωσης που έχει μπλοκάρει στη συσκευή.

Ένδειξη σφάλματος στην οθόνη του Mod

Εάν χρησιμοποιείς ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο τύπου Mod μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις σφάλματος στην οθόνη του, όπως “No atomizer”, αλλά μπορεί και η οθόνη να είναι εντελώς κενή. Για την πρώτη περίπτωση, υποδεικνύει πως υπάρχει θέμα στην αντίσταση. Τι μπορείς να κάνεις; Πρώτον, καθάρισε την αντίσταση και στο σημείο όπου κουμπώνει. Αν παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αντικατέστησε την. Ίσως, χρειάζεται να ελέγξεις και την ένωση μεταξύ κάδου και mod και φρόντισε να μην τα έχεις σφίξει πολύ δυνατά στο σημείο ένωσης τους. Στη δεύτερη περίπτωση, εάν το έχεις βάλει σε λειτουργία Stealth mode, τότε η οθόνη θα είναι λευκή. Πάτησε 3 φορές το κουμπί για να εισέρθεις στο Menu και επέλεξε αυτή η λειτουργία να είναι στο off. Αλλιώς, πάτησε ταυτόχρονα τα κουμπιά με την ένδειξη Up & Down, αρκετές φορές για να ξεμπλοκάρει.

Παραπάνω, αναφέρθηκαν τα πιο κοινά τεχνικά θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις στο
ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πρόσεχε πάντα να το χρησιμοποιείς σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή. Εάν, δεν καταφέρεις να το λύσεις από μόνος σου, απευθύνσου σε ένα φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα για να σε βοηθήσουν. Μην επιχειρήσεις να κάνεις περαιτέρω πειραματισμούς για να αποφύγεις μια χειρότερη βλάβη στη συσκευή.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.