Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με δύο σημαντικά γεγονότα ξεκινά η χρονιά στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών



Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών «ανοίγει τις πύλες του» για την σπουδαστική περίοδο 2022-23, για παλαιούς και νέους σπουδαστές. Ύστερα από την αξιολογική διαδικασία καθηγητικού προσωπικού που διασφαλίζει το κύρος και την ποιότητα σπουδών, ήδη από την Δευτέρα 26.9 ξεκίνησε η εκπαιδευτική του λειτουργία.

Ύστερα από δύο χρόνια δύσκολων υγειονομικών συνθηκών, στις οποίες το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο απέδειξε ότι μπορεί να αποτελεί εγγυητή σταθερότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, επανέρχεται διευρυμένο με νέα γνωστικά αντικείμενα τόσο στον τομέα της ευρωπαϊκής μουσικής όσο και της ελληνικής παραδοσιακής.

Αξίζει να αναφερθούν δύο σημαντικά γεγονότα με τα οποία ξεκινά η χρονιά και τιμούν το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών αλλά και τον Δήμο Πέλλας ευρύτερα: Η βράβευση του καθηγητή του Ωδείου, Θεόδωρου Γκουγκουσούδη και η επικείμενη εμφάνιση της Μικτής χορωδίας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων (Ναύπλιο).

Όσον αφορά στον Θεόδωρο Γκουγκουσούδη, απέσπασε το Α’ Βραβείο στην κατηγορία «Έργα για φωνή και ορχήστρα» του Διαγωνισμού Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού «1821, Ελληνική Επανάσταση και μελοποιημένη ποίηση» που συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Έτσι, την περασμένη Παρασκευή 23.9.2022 τελέστηκε η βράβευση του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» όπου και ερμηνεύθηκε το έργο του Καρδιά του Εικοσιένα σε δημόσια συναυλία.

Λίγα λόγια για τον Θεόδωρο Γκουγκουσούδη

Ο Θεόδωρος Γκουγκουσούδης μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Σπούδασε κιθάρα με τον Ιωάννη Ανδρόνογλου και ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τάξη σύνθεσης Χρήστου Σαμαρά), καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σύνθεσης του Πανεπιστημίου Μοτσαρτέουμ, στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Από τον Οκτ΄ββριο του 2018 είναι υποψήφιος διδάκτωρ σ’υνθεσης με επιβλέποντα καθηγητή τον Χρήστο Σαμαρά. Έργα του έχουν αποσπάσει βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικούς χώρους από σύνολα και φορείς όπως Συμφωνική Ορχήστρα tonkuestler Βιέννης, Φεστιβάλ κιθάρας Βοστώνης, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.α. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Ο Θεόδωρος Γκουγκουσούδης είναι καθηγητής κιθάρας και θεωρητικών της ευρωπαϊκής Μουσικής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών.

Όσον αφορά τη Μικτή Χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ως προσκεκλημένη για ξεχωριστή συναυλία στην χορωδιακή συνάντηση «Χορωδιακός Οκτώβρης Ναυπλίου». Σημείο αναφοράς του προγράμματος αποτελεί το Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η συναυλία της Χορωδίας θα διεξαχθεί στην Αίθουσα του Βουλευτικού (Πρώτη Βουλή των Ελλήνων) στο Ναύπλιο.

Την χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο καθηγητής του Ωδείου, κ. Ευθύμιος Μαυρίδης.

Με αυτά τα γεγονότα «ανοίγει τις πύλες του» το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, ένας φορέας που υπηρετεί την μουσική εκπαίδευση στον Δήμο Πέλλας, πλέον των σαράντα χρόνων και έχει να επιδείξει σε αυτή την μακρόχρονη πορεία του πολλά και ποικίλα επιτεύγματα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.