Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eurobasket 2022: Ελλάδα-Τσεχία για μια θέση στους «8»



Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τσεχία σήμερα, (11 Σεπτεμβρίου, 21:45) για τη φάση των «16» του Eurobasket 2022, με στόχο φυσικά τη νίκη που θα της δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκεί, εάν περάσει, την περιμένει η Γερμανία,  η οποία κέρδισε το Μαυροβούνιο και έκλεισε θέση για τους «8».
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβγαλε κανονικά το χθεσινό (10/9) πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών στη «Μαξ Σμέλινγκ Χάλε» και θα ενισχύσει την προσπάθεια της «γαλανόλευκης» στην οκ-άουτ αναμέτρηση με την Τσεχία.
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς συμμετείχε χωρίς πρόβλημα στην προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, παραμονή του κρίσιμου αγώνα, δείχνοντας να μην πτοείται από τον τραυματισμό που υπέστη στην αναμέτρηση με την Εσθονία, στο κλείσιμο της αυλαίας της φάσης των ομίλων.
Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική Ελλάδας θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στην Τσεχία, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του στο ματς για την πρόκριση στην οκτάδα.
Την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Τσεχία, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, όπως και όλα όσα προηγήθηκαν, μέσα από το κανάλι της ΕΡΤ1 στις 21:45.

Ιτούδης: «Έχουμε έναν τελικό μπροστά μας»
Τη δυσκολία του αγώνα απέναντι στην Τσεχία, αναγνώρισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, υπογραμμίζοντας ότι η «γαλανόλευκη» βρίσκεται ενώπιον ενός «τελικού».
«Παίζουμε με έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, που έχει τα τελευταία χρόνια τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία. Αναμφίβολα μπορεί να ξεχωρίζουν ο Σατοράνσκι και ο Βέσελι, αλλά η Τσεχία έχει πάρα πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Είναι αυτή τη στιγμή στο τουρνουά που έχει το καλύτερο passing game, έχουν πολύ καλούς σουτέρ, παίζουν είτε ζώνη είτε man to man, επομένως έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο απέναντί μας», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός, παραμονή του κρίσιμου αγώνα και συνέχισε: «Δεν θα ήθελα να μοιραστώ το πλάνο μας μαζί σας, κάναμε ανάλυση μέσω βίντεο και θα μπούμε στον αγώνα για να δώσουμε τις μάχες μας. Η ομάδα το έχει αποδείξει αυτό μέχρι τώρα, γι’ αυτό και εμπνέει σεβασμό. Η Τσεχία έχει αποδείξει πως διαθέτει ποιότητα, έχει τον ίδιο προπονητή πολλά χρόνια και αξίζει το σεβασμό μας.
Η Τσεχία έχει πολλούς χειριστές και δημιουργούς, που μπορούν να φτιάξουν φάσεις για τον εαυτό τους ή τους συμπαίκτες τους. Όμως έχουμε αρκετά κορμιά και πολύ καλούς αμυντικούς που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Βάλαμε πολλά κομμάτια στο παιχνίδι μας μέσα από τους αγώνες στον όμιλο, αλλά τώρα έχουμε έναν τελικό μπροστά μας. Είναι ένα do or die παιχνίδι κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Βοηθά ότι έχουμε πολλά παιδιά που έχουν εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι σωστά, όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα και καμία ομάδα που έφτασε εδώ δεν ήρθε τυχαία».
Από την πλευρά του, ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Ευρωμπάσκετ στο κλείσιμο της αυλαίας των ομίλων, απέναντι στην Εσθονία, είπε: «Είναι μια νέα εμπειρία για μένα, αλλά είμαι έτοιμος. Η Τσεχία είναι μια πολύ καλή ομάδα, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Σατοράνσκι και ο Βέσελι. Ο Βέσελι έχει πολλή εμπειρία, θα ακούσουμε τις οδηγίες των προπονητών και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και καλή χημεία. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να είμαστε εδώ. Προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου, σήμερα έκανα προπόνηση 5 εναντίον 5 και με βοήθησε πολύ. Πιστεύω το παιχνίδι της Κυριακής θα με βοηθήσει παραπάνω. Οι πέντε νίκες σίγουρα μάς έχουν δώσει ώθηση για τη συνέχεια, αλλά πρώτα συγκεντρωνόμαστε στην Τσεχία και δεν κοιτάμε παρακάτω».



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.