Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιμένει επιθετικά η Fed - Τρίτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης



Στη τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης προχώρησε σήμερα η Federal Reserve, πιστή στη δέσμευσή της για "μάχη χωρίς επιφυλάξεις” έναντι του πληθωρισμού που παραμένει κοντά στα υψηλά 40 ετών.

Η σημερινή απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) ανεβάζει τα αμερικανικά επιτόκια στο εύρος του 3,00%-3,25%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων και αναλυτών που είχαν προεξοφλήσει ότι η Fed θα διατηρήσει το "πόδι στο γκάζι” προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό που συνεχίζει να καλπάζει ανεξέλεκτα.
Σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο -όταν ξεκίνησε η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με μια ήπια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης- η Fed έχει συνολικά αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια κατά 300 μονάδες βάσης (αύξηση 0,50% τον Απρίλιο, 0,75% τον Ιούνιο, 0,75% τον Ιούλιο και επιπλέον 0,75% σήμερα). 

capital.gr



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.