Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η υλοποίηση έργων διασυνοριακής συνεργασίας (Interreg A) στο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΑΠ


Ο σχεδιασμός, η διαχείριση και η υλοποίηση έργων διασυνοριακής συνεργασίας (Interreg A) που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, είναι το αντικείμενο του εξ αποστάσεως προγράμματος σπουδών με τίτλο «Προγράμματα Διασυνοριακής Συνεργασίας: Μια Πρόκληση για τις Διασυνοριακές Περιοχές» που διοργανώνει το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, διάρκειας 56 ωρών (8 εβδομάδων), οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν μια πρόταση έργου διασυνοριακής συνεργασίας, να διαχειρίζονται και να υλοποιούν ένα έργο διασυνοριακής συνεργασίας, καθώς επίσης να αξιοποιούν και να κεφαλαιοποιούν τα αποτελέσματα ενός τέτοιου έργου.
Το πρόγραμμα είναι εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 03 Οκτωβρίου 2022.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν ακόμη βασικούς όρους της Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, βασικές έννοιες της ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας και τα Προγράμματα Διασυνοριακής Συνεργασίας που αφορούν την Ελλάδα, ενώ μετά το πέρας του θα είναι σε θέση να συνεργάζονται με ανθρώπους άλλων φορέων από χώρες του εξωτερικού, καθώς επίσης να επικοινωνούν και να προωθούν τα αποτελέσματα ενός έργου διασυνοριακής συνεργασίας.

Οι διδακτικές ενότητες του προγράμματος είναι οι εξής:
1. Περιφερειακή Πολιτική, Διασυνοριακή Συνεργασία, Προγράμματα Διασυνοριακής Συνεργασίας που αφορούν την Ελλάδα
2. Σχεδιασμός Πρότασης Έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας
3. Υλοποίηση Έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας
4. Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας – Καλές Πρακτικές

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση https://kedivim.eap.gr/?page_id=7544




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.