5.10.22

Θεσσαλονίκη: Τριήμερο αγροτικών κινητοποιήσεων στις 11-13 Οκτωβρίου


Τριήμερο αγροτικών κινητοποιήσεων στις 11-13 Οκτωβρίου, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς, το κόστος καλλιέργειας έχει γονατίσει τους παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Από τη μία, η έλλειψη λιπασμάτων που είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια της γης, τα οποία, όταν τελικά βρεθούν, είναι σε τριπλάσια τιμή σε σχέση με πέρυσι, και από την άλλη, το κόστος των λοιπών αγροτικών εφοδίων και του πετρελαίου, τους έχουν φέρει σε απόγνωση, ενώ η όποια προσπάθεια να μετακυλίσουν το κόστος στις τιμές πώλησης των προϊόντων τους πέφτει στο κενό, αφού έχει επιβληθεί η τακτική της ανοικτής πώλησης, δηλαδή της τιμής που δίνουν οι έμποροι.
Όπως αποφασίστηκε σε μία μεγάλη συγκέντρωση αγροτικών συλλόγων στη Βέροια, πέρα από τις κινητοποιήσεις το τριήμερο 11- 13 Οκτωβρίου, αναμένεται μία ακόμη μεγάλη κινητοποίηση στην έκθεση Agrotica που θα γίνει στη ΔΕΘ στις 20-23 Οκτωβρίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.