Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από 14 Οκτωβρίου αναμένεται η διάθεσή του – Πώς διαμορφώνεται η ενίσχυση στους δικαιούχουςΣε λίγες ημέρες, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με αυξημένο φέτος το κονδύλι της επιδότησης στα 300 εκατ. ευρώ. Η τιμή είναι τσουχτερή, στην πρεμιέρα θα κυμαίνεται πάνω από το 1,30 το λίτρο, με την έκπτωση των 25 λεπτών. Φέτος, θα είναι διευρυμένα τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να χορηγηθεί σε περισσότερους δικαιούχους.

Φέτος διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων, αυξημένο θα είναι το ύψος του επιδόματος και θα ανέρχεται στα 350 ευρώ από 300 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ το ποσό θα διαφοροποιείται ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, γιατί μετράνε οι βαθμοημέρες.

Διπλό επίδομα θα εισπράξουν τόσο τα νοικοκυριά που θα εγκαταλείψουν το κλιματιστικό ή το φυσικό αέριο και θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν το χειμώνα όσο και τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων.

Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμαίνεται πάνω από το 1,3 €/λίτρο, με την έκπτωση των 25 λεπτών.

Ετήσια εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια:

  • Άγαμοι: Έως 16.000 € (από 14.000 €)
  • Έγγαμοι χωρίς παιδιά: Έως 24.000 € (από 20.000 €)
  • για κάθε παιδί: + 3.000 €
  • μονογονεϊκές: Έως 27.000 € συν 3.000 €/παιδί

Σταθερά θα διατηρηθούν τα περιουσιακά κριτήρια και συγκεκριμένα στα 180.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον έγγαμο.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.