Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σωματείο Εργαζομένων ΚΥ Αριδαίας: Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές τουλάχιστον 15 χρόνια… ΑΡΚΕΤΑ…Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αριδαίας χαιρετίζουν το νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού, ο οποίος όμως όπως σημειώνουν χρειάζεται προσωπικό και επαρκή χρόνο εργασίας. Στην ανακοίνωσή τους επίσης επισημαίνουν ότι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας χειροτερεύει 
λόγω της συνεχιζόμενης μετακίνησης ιατρών από το Κ.Υγείας Αριδαίας σε νοσοκομεία. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:   

''Οι αλλαγές και οι καινούργιες συνθήκες στην υγεία μας οδηγούν για ακόμη μια φορά να απευθυνθούμε στους πολίτες της Αλμωπίας και όχι μόνο για τα νέα δεδομένα στο Κ.Υ.Αριδαίας. Η προσπάθεια για δημιουργία του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού έγινε από όλους τους εργαζόμενους του Κ.Υγείας αποδεκτή με χαρά και ικανοποίηση μιας και ήταν πρόταση του ιατρικού κόσμου εδώ και δεκαετίες. Ο θεσμός αυτός όμως χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται επαρκή χρόνο εργασίας, και πάνω από όλα χρειάζεται όλους τους υπεύθυνους ιατρούς στο χώρο ευθύνης τους. Είναι αδύνατον να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των 21 ωρών την εβδομάδα σε ραντεβού για προσωπικό ιατρό όταν οι υποχρεώσεις των υπευθύνων ιατρών είναι μοιρασμένες ανάμεσα σε ιατρεία εμβολίων, κατ΄οίκον εμβολιασμούς, κάλυψη κενών θέσεων στο Κ.Υγείας τα πρωινά, μετακινήσεις σε άλλα κέντρα υγείας ή ΤΟΜΥ. Αν σε όλα αυτά συμπεριλάβουμε και τα ρεπό, ανάλογα με τον αριθμό των εφημεριών, αλλά και τις κανονικές άδειες που δικαιούται κάθε εργαζόμενος τότε ο χρόνος ανά εβδομάδα σχεδόν εκμηδενίζεται.

Η κατάσταση όμως χειροτερεύει και λόγω της συνεχιζόμενης μετακίνησης ιατρών από το Κ.Υγείας Αριδαίας σε νοσοκομεία της περιοχής μας ή και άλλα σε άλλους νομούς που αποδυναμώνει τόσο το ίδιο το Κ.Υγείας όσο και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο εργαζόμενοι στα όρια της εργασιακής κόπωσης, βάζουμε πλάτη για να βοηθήσουμε, όπως και όλα τα χρόνια της πανδημίας, αλλά δεν γίνεται να θέλουμε δυνατή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας(ΠΦΥ) και να απομυζούμε από αυτήν προς όφελος των νοσοκομείων της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας τα οποία στερούνται προσωπικού. Κατανοούμαι τα προβλήματά τους αλλά δεν λύνονται με μετακινήσεις από άλλους φορείς παρά μόνο με προσλήψεις και κίνητρα για νέους γιατρούς στο δημόσιο.

Παρά τα προβλήματα είμαστε αποφασισμένοι είτε με τον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού είτε χωρίς αυτόν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη και θα καλύπτουμε κάθε κενό του Κ.Υγείας, σε προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία του 24 ώρες.

Ως πότε όμως με αυτές τις συνθήκες θα αντέξουμε;;

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές τουλάχιστον 15 χρόνια….ΑΡΚΕΤΑ….''Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.