Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στις 18 Νοεμβρίου το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά



Προσδιορίστηκε και το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τις 18 Νοεμβρίου.

Ο κ. Παππας θα δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης Καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο ίδιος έχει παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με τον επιχειρηματία – εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα που φέρεται ως συνεργός στην καταλογιζόμενη αξιόποινη πράξη του πρώην υπουργού.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα σύμφωνα με τις οποίες, ο εργολάβος είχε πάρει μέρος στον επίμαχο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ’ αριθμ. 4/2022 αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε, υιοθέτησε την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι ο πρώην υπουργός είχε λειτουργήσει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με βάσει τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και της πολυφωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε μιλήσει για εικονική συναλλαγή με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά, ώστε η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Από την πρώτη στιγμή πάντως ο Νίκος Παππάς αρνείται όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Κατηγορούν τον Παππά γιατί έκανε σωστά τη δουλειά του.
    Μάλιστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που σας αξίζει το έχετε!!! Χειρότεροι από τους οπαδούς της αυριανής έχετε καταντήσει,έχετε ξεφτιλίσει την αριστερά.

      Διαγραφή
    2. Θα μου πεις εσύ πίστεψες το όχι του τσιπρα τον παππά δεν θα πιστέψεις.

      Διαγραφή
  2. Όλοι αθώοι στην Ελλάδα 😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο οι δεξιά αθωώθηκε και όλοι άλλοι είναι ένοχοι είναι η Ελλάδα σας και ας παγώνετε και να μην έχετε να φάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ αριστερούλη του κάλου ψήφισε Ζήκο,για να ζεσταθείς

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.