5.10.22

Δήμος Κιλκίς: Γιορτή με λάμψη η τελετή έναρξης του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας (φωτο)


Κοσμοπολίτικο, αισθαντικό, μυρωμένο με την ξεχωριστή φρεσκάδα της παιδικής αθωότητας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς σκόρπισε πλουσιοπάροχα τη θετική του αύρα και μάγεψε το πολυάριθμο κοινό του.
Η τελετή έναρξης του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ, το βράδυ της Κυριακής της 2ας Οκτωβρίου, δεν ήταν παρά μία ακόμη εμφατική απόδειξη της αγάπης με την οποία το περιβάλλουν οι μικροί θεατές, γοητευμένοι από τον τρόπο που ζωντανεύουν τα άψυχα αντικείμενα, αλλά και οι ενήλικες που ξανάνιωσαν το μοναδικό του άγγιγμα.  
Το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς άνοιξε χώρο στη  ζωηρόχρωμη γιορτή και όλοι ανεξαιρέτως εξήραν με το λόγο τους τις αρετές του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού, τον οποίο η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη επανεκκίνησε πέρσι ανανεώνοντας τη δυναμική και τον εξωστρεφή προσανατολισμό του, επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση του Φεστιβάλ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.  
Την τελετή έναρξης ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου 
κ. Βαρθολομαίος με την ευχή να αναδειχθούν μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ η δημιουργικότητα και η ευαισθησία, οργανικά στοιχεία που διαπερνούν τον ψυχισμό όλων των δημοτών ανεξαρτήτου ηλικίας, και τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Ο Ποιμενάρχης της Μητροπολιτικής Επαρχίας Κιλκίς συνεχάρη προσωπικά τον Δήμαρχο Κιλκίς για τη φετινή διοργάνωση που συμβάλλει όπως τόνισε στην πολιτιστική ανάταση του Δήμου και τον καθιστά τόπο δημιουργικών και χαρισματικών ανθρώπων. 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς στάθηκε στην μακροβιότητα του καταξιωμένου πολιτισμικού και παιδαγωγικού θεσμού και στην υποδοχή του από τους πολίτες ενώ επαίνεσε την σύμπραξη Δήμου Κιλκίς και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διεθνή προβολή του Φεστιβάλ εκθειάζοντας την υποστηρικτική κυβερνητική πολιτική του εν λόγω Υπουργείου. Ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης αναφέρθηκε στην παιδαγωγική διάσταση του Φεστιβάλ και στην ακτινοβόλα λάμψη του.
Τηλεγραφικά την έναρξη του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς χαιρέτησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη , η οποία  επισήμανε ότι η διαπολιτισμική ζύμωση, που έχει αναδείξει το εξωστρεφές προφίλ του Φεστιβάλ στα είκοσι χρόνια της πολιτιστικής του παρουσίας, μπορεί να δώσει την ώθηση στο Κιλκίς ώστε να γίνει διεθνής πολιτιστικός προορισμός στο πρότυπο αντίστοιχων ευρωπαϊκών περιοχών. Στο μήνυμά της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε μνεία στην προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης που έχει υπογράψει το Υπουργείο, του οποίου προϊσταται, με τον Δήμο Κιλκίς για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού σε αναγνώριση της ξεχωριστής διάστασης και της κληρονομιάς αυτής της πολιτιστικής διοργάνωσης.   
Χαιρέτησαν, επίσης, τηλεγραφικά η βουλεύτρια Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου σημειώνοντας ότι το Φεστιβάλ είναι μια πολύχρωμη γιορτή για το Κιλκίς που πρέπει να την χαρούν όσο μπορούν μικροί και μεγάλοι και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης ο οποίος συνεχάρη τον Δήμο Κιλκίς γιατί ενισχύει την πολυδιάστατη τέχνη του θεάτρου που δίνει στους θεατές την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πτυχές της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας. 
Την έναρξη του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας κήρυξε 
ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος καλωσόρισε τις τοπικές αρχές και τους πολίτες, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, στη λαμπερή γιορτή που ακτινοβολεί χαρά και θετική ενέργεια.  
Με αναφορές στα προτάγματα και στις κατακτήσεις του Φεστιβάλ, τη διαπολιτισμική του διάσταση, τη γνωριμία και επαφή με τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις  άλλων χωρών, τον παιδαγωγικό ρόλο και την καλλιτεχνική δημιουργία που υπηρετεί, ο Δήμαρχος Κιλκίς υπογράμμισε ότι η επανάκαμψη της διοργάνωσης οφείλεται στην οργανωτική στόχευση του Δήμου και στην ένθερμη αποδοχή των δημοτών. Αγκαλιάσαμε με αγάπη και εμείς και εσείς είπε έναν παραμερισμένο θεσμό, δέσαμε τις πληγές του και του ξαναδώσαμε ζωή, αξιοπρέπεια, πολιτιστική και εκπαιδευτική αξία. Ο Δήμος Κιλκίς πέτυχε με το σπαθί του να αποκτήσει και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του από το Υπουργείο μέσω εξαετούς προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης. 
Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχαρίστησε προσωπικά την Υπουργό Πολιτισμού για την θετική της στάση, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού  Θεμιστοκλή Κοσμίδη, τον αρχιτέκτονα της γέννησης του θεσμού Χρήστο Σπίγκο και σε όλους όσοι εργάστηκαν για την φετινή επιτυχημένη διοργάνωση. Απηύθυνε, τέλος, ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να παρακολουθήσουν όμορφα και διδακτικά θεάματα που προσφέρονται δωρεάν από το Δήμο Κιλκίς, να εμπνευστούν από τις παραστάσεις και να κρατήσουν στη μνήμη τους  εικόνες και συναισθήματα που τροφοδοτούν χαρά και αισιοδοξία. 
Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ δόθηκε με την παράσταση Cuentos Pequenos του καλλιτεχνικού θιάσου Hugo & Ines από το Περού και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.  
Την τελετή έναρξης του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής ν. Κιλκίς  Γιώργος Φραγγίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι  Θεμιστοκλής Κοσμίδης,  Γιάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Κατερίνα – Ζιούτα, Γιώργος Μπαλάσκας, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, Βλάσιος Κουρτίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  Βασίλειος Καραμπίδης, ο δημοτικός σύμβουλος  Χρήστος Σαρβανίδης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας, δημοτική σύμβουλος Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Παιονίας, η περιφερειακή σύμβουλος Γενοβέφα Ναβροζίδου, τα μέλη της Κοινότητας Κιλκίς  Ιωάννης Καλαϊτζίδης, Μαρία Δαγκλή, Τάνια Παπαδάκη, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων  Πλαγιάς  Γεώργιος Χουρσεΐδης  και Ξυλοκερατιάς Στέργιος Δρόσος, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Βασίλειος Τσάμης, ο Διοικητής του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Θωμάς Γαβρανόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Κιλκίς  Νικόλαος Ιντζέλης, ο πρώην Υπουργός  Γιώργος Φλωρίδης, ο πρώην Βουλευτής  Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς  Αναστάσιος Αμανατίδης, ο πρωτεργάτης και εμπνευστής του Φεστιβάλ  Χρήστος Σπίγκος, ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο  Διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς Κωνσταντίνος Κατσιάνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ.  Μηνάς Παπαδόπουλος, ο Εφημέριος του  Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας  Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Παναγίας πατέρας Νικόλαος Ταλζίγιε, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού πατέρας  Ιωάννης Σαλαβασίδης, ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας πατέρας Ιωάννης Ξενιτίδης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης και οικισμών του Δήμου και εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε.
Κορυφαίος χορηγός επικοινωνίας του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ3 ενώ την επικοινωνία του υποστηρίζουν συνολικά δεκαέξι χορηγοί από εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα, ραδιοφωνικούς σταθμούς, διαδικτυακούς ενημερωτικούς ιστότοπους, ανάμεσά τους και τα τοπικά ΜΜΕ. 








  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.