Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέχνη και Υγειονομικοί: Πρωτοβουλία πολιτισμού από την 2η ΥΠΕ στην οποία συμμετέχει καλλιτέχνης από την Πέλλα (φωτο)



Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης γιατρών και εργαζομένων του ΕΣΥ, με τίτλο «Τέχνη και Υγειονομικοί», από την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου στην Πέτρινη Αποθήκη, στο λιμάνι του Πειραιά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και συμμετέχει σε αυτή ο Παναγιώτης Γεροκώστας (αριστερά στην παρακάτω φωτο) από το Δροσερό του δήμου Πέλλας, ο οποίος εργάζεται στο "Τζάνειο" νοσοκομείο.

Στον καιρό της πανδημίας, πολλοί καλλιτέχνες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό τους για τους υγειονομικούς μέσω της τέχνης τους, που σε πολλές περιπτώσεις έγινε τόσο θεαματική, όπως τα γκράφιτι, διαλαλώντας το μήνυμα σε κάθε έναν και καθεμιά από εμάς.
Τα στελέχη της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου διαπίστωσαν, με τη σειρά τους, ότι εξαιρετικοί και συνεπείς στο έργο τους, γιατροί, νοσηλευτές, μαίες, τεχνικοί, διοικητικοί και βοηθητικό προσωπικό είχαν παράξει εξαιρετικές καλλιτεχνικές δουλειές. Είχαν αφιερώσει προσωπικό χρόνο και κόπο για να εκπαιδευτούν σε μία ή περισσότερες τέχνες, όπως εικαστικά, μουσική, χορό, λογοτεχνία και όλη αυτή η διαδικασία τους βοηθούσε να ισορροπήσουν.
Τέχνη και Υγειονομικοί: Μία πρωτοβουλία πολιτισμού από την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου
Σύμφωνα με όσα είπε στην ATHENS VOICE ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, με τις σκέψεις αυτές, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αρμοδιότητας της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, οι οποίοι έχουν παράλληλη ενασχόληση με κάποιο είδος τέχνης (εικαστικά, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία) ή εφαρμόζουν art therapy, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής σε σχετική ομάδα εργασίας. Συγκεντρώθηκαν σχεδόν 100 αιτήσεις επαγγελματιών υγείας.
Η Πέτρινη Αποθήκη παραχωρήθηκε ευγενικά από την ΟΛΠ Α.Ε.-COSCO SHIPPING. Η έκθεση έργων τέχνης ξεκίνησε τη λειτουργία της την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και θα λειτουργήσει έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρες 12.00 - 20.00. Μάλιστα, διεξήχθη συμπόσιο με τη συμμετοχή υγειονομικών της 2ης ΥΠΕ και σημαντικών stakeholders (εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι ηγεσίας Υπουργείων Υγείας και άλλων φορέων). Το Σάββατο διεξήχθη Workshop από μια ομάδα ειδικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στο οποίο συμμετείχαν 60 επαγγελματίες υγείας. Η δράση αυτή περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια με στόχο την ενδυνάμωση και την αυτοφροντίδα μέσα από τη δημιουργία.
Την έκθεση εικαστικών επιμελήθηκαν ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια, απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, οι οποίοι διενεργούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις.
Τέλος, ο κ. Ροϊλός δηλώνει χαρακτηριστικά τα εξής στην ATHENS VOICE: «Νιώθω περήφανος για τους συνεργάτες μου και θεωρώ συνεργάτες όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Πειραιά, Δυτικής Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε και να ξαναχτίσουμε μια ταυτότητα που έχει τις ρίζες της στην ισοτιμία, την αξιοπρέπεια, τη διαφορετικότητα, την αλήθεια και την αισθητική. Ελπίζουμε ότι αυτή η προσπάθειά μας θα βοηθήσει τους υγειονομικούς και ως εκ τούτου όλους τους πολίτες και θα αποτελέσει έναυσμα για να επαναπροσδιορίσουμε όλοι το ρόλο μας μέσα στην κοινωνία».








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΣΩΣΤΟΙ
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.