Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε δημοπρασία αντί 3 εκατ. λιρών η μπάλα που την άγγιξε το «χέρι του Θεού» στον αγώνα Αργεντινής-Αγγλίας το 1986



Η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέτυχε το γκολ εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, γνωστό ως το «Χέρι του Θεού», πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα με εκτίμηση 2,5-3 εκατομμύρια £.

Ο Αργεντινός χτύπησε την μπάλα με το χέρι στην διεκδίκηση από τον Peter Shilton για να ανοίξει το σκορ στον προημιτελικό στο Estadio Azteca της Πόλης του Μεξικού. Ωστόσο το γκολ που ακολούθησε ήταν ένα ανεπανάληπτο σόλο που έμεινε στην Ιστορία.

Ο διαιτητής, Αλί Μπιν Νάσερ, που δεν κατάφερε να εντοπίσει την παράβαση, είναι ο ιδιοκτήτης της μπάλας. Θα πωληθεί από την Graham Budd Auctions στις 16 Νοεμβρίου. Ο Τυνήσιος είπε ότι ένιωθε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να μοιραστεί την μπάλα με τον κόσμο και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγοραστής θα το έθετε σε δημόσια έκθεση.

Για το περίφημο γκολ είπε: «Δεν μπορούσα να δω καθαρά τη φάση. Οι δύο παίκτες, ο Σίλτον και ο Μαραντόνα, ήταν απέναντί μου από πίσω. Σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA που εκδόθηκαν πριν από το τουρνουά, κοίταξα τον επόπτη μου για επιβεβαίωση της εγκυρότητας του γκολ – επέστρεψε στα μισά του δρόμου δείχνοντας ότι ήταν ικανοποιημένος ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

«Στο τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Αγγλίας, Μπόμπι Ρόμπσον, μου είπε: «Έκανες καλή δουλειά, αλλά ο επόπτης ήταν ανεύθυνος».

Ο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2020, ισχυρίστηκε ότι το γκολ σημειώθηκε «λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού».

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Graham Budd, δήλωσε: «Με την ιστορία γύρω από την μπάλα, αναμένουμε ότι αυτή η παρτίδα θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής όταν βγαίνει σε δημοπρασία».

Η φανέλα του Μαραντόνα από τον προημιτελικό πουλήθηκε τον Μάιο για 7,1 εκατομμύρια £, ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ένα κομμάτι αθλητικών αναμνηστικών.

Η φανέλα του Bin Nasser από τον αγώνα, εκτός από μια υπογεγραμμένη φανέλα που έλαβε από τον Maradona, θα είναι επίσης διαθέσιμη στη δημοπρασία του επόμενου μήνα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.