Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΟΣ Έδεσσας: Η Έδεσσα αποκτά 4 σηματοδοτημένα μονοπάτια (χάρτης)



Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας με μεγάλη χαρά σας ενημερώνει οτι βρίσκετε κοντά στο τέλος μια σημαντικής προσπάθειας, προκειμένου να αναδείξει τις ομορφιές της πόλης μας και να προσφέρει μια εναλλακτική δραστηριότητα στους συνδημότες, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προώθησης των σκοπών του Συλλόγου μας, μεταξύ των οποίων είναι και η διάδοση της ορειβασίας χαμηλού βουνού, δημιουργήσαμε χάρτη πεζοπορικών διαδρομών για το περιαστικό δάσος λόφου 606  Έδεσσας με τέσσερις [4] διαδρομές πεζοπορίας μέχρι στιγμής.

Κατά μήκος των διαδρομών αυτών θα προσφέρετε η δυνατότητα για επαφή με τη πλούσια χλωρίδα της περιοχής μας με τους άφθονους δασικούς δρόμους και μονοπάτια, τον εντοπισμό και επίσκεψη χώρων αναψυχής, σημείων με θέα και τα αξιοθέατα της περιοχής μας που για πολλούς είναι άγνωστα, ενώ βρίσκονται πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης μας.

Για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου ο Σύλλογος μας εκπόνησε μελέτη σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο περί σήμανσης πεζοπορικών διαδρομών η οποία εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Πέλλας και ήδη ξεκίνησε άμεσα την υλοποίηση του.

Το έργο αυτό πέρα από τις πινακίδες ενημέρωσης που θα τοποθετηθούν και την σήμανση που θα υπάρχει, μπορείτε να τις βρείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του συλλόγου Ορειβατών Έδεσσας  στο τμήμα Βουνά/Έδεσσα. Εκεί υπάρχουν αρχεία gps που μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τις ακολουθήσετε με το κινητό σας με τη χρήση εφαρμογών πλοήγησης.  Τα σχετικά links είναι τα παρακάτω:  https://eosedessas.webnode.page/voyna/edessa/

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η σήμανση, η οποία γίνεται  με την χρήση χρωματιστών σχημάτων κατά μήκος των διαδρομών και ορισμένες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό, ανάδειξη και επαναχρησιμοποίηση παλαιών έργων του Δασαρχείου και του Δήμου Έδεσσας.

Στην προσπάθεια μας αυτή βρήκαμε αμέριστη συμπαράσταση από τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Πέλλας, ενώ ο Δήμος Έδεσσας μας πρόσφερε τις μεταλλικές πινακίδες των χαρτών όπως και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα θέλαμε δημόσια να τους ευχαριστήσουμε θερμά.

Μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθούν οι ενημερωτικοί και σηματοδοτημένοι χάρτες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Μόλις ετοιμαστούν τα όμορφα μονοπάτια σας προσκαλούμε να τα περπατήσουμε μαζί και  τα οποία  είναι προσβάσιμα για όλες τις ηλικίες .

Σχετικά links:

Ιστοσελίδα: https://eosedessas.webnode.page

Διαδρομές: https://eosedessas.webnode.page/voyna/edessa/

Εκ μέρους του ΕΟΣ Εδεσσας
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Κώστας Δάμος



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΩΡΑΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ .ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΉ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.