Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλεύρης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν – Τα σενάρια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς



Θα επανεξεταστεί το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών από το υπουργείο Υγείας, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, την προσωπική του άποψη ότι «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν έχουν θέση στο σύστημα Υγείας, διότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη».

Υπενθύμισε πως έχει κριθεί νόμιμη και συνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή συμβάσεων στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τόνισε πως το θέμα της επιστροφής τους στο ΕΣΥ θα επανεξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες, διευκρινίζοντας πως «επανεξέταση δεν σημαίνει επιστροφή. Θα δούμε και τα επιδημιολογικά στοιχεία και βάσει αυτών θα ληφθούν οι αποφάσεις. Βάσει αυτών μπορεί να κριθεί και το εάν θα επιστρέψουν.  Αν δεν επιστρέψουν άμεσα, πάμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου για επανεξέταση της υπόθεσης».

Περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2021 εκ των οποίων περίπου οι μισοί επέστρεψαν στην πορεία καθώς εμβολιάστηκαν.

Αυτή τη στιγμή εκτός συστήματος βρίσκονται 2.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Ανακοίνωσε ακόμη την ανανέωση για όλο το 2023 των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που προσελήφθη στο ΕΣΥ, λέγοντας πως είναι 12.000 εργαζόμενοι, που παραμένουν για έναν χρόνο ακόμη και παίρνουν και μοριοδότηση, ώστε στις προκηρύξεις για θέσεις στο Δημόσιο, να μπορούν να γίνουν και μόνιμοι υπάλληλοι.

Εξαίρεση όπως είπε θα αποτελέσουν όσοι καλύπτουν θέση ανεμβολίαστου υγειονομικού η σύμβαση του οποίου έχει τεθεί σε αναστολή, σε περίπτωση που ο εν λόγω υπάλληλος επιστρέψει στην εργασία του.

Ο Θάνος Πλεύρης για τα πρόστιμα

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε και για τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

«Σε αυτούς τους 300.000 πολίτες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και είχαν πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα διαγραφεί και τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Ο εμβολιασμός στα άτομα άνω των 60 ετών στην Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό 80%» και ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εμβόλια».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ 60+ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ τους εμβολιασμένους τους έχετε και δουλεύουν στα νοσοκομεία ενώ είναι θετικοί ακόμη και μεταδίδουν τον κόσμο ερε αντε μη πω καμμία βαριά κουβέντα και με το διαγράψετε το μύνημα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απολαύστε Πλεύρη και κατά επέκταση Κούλη
    https://rumble.com/v1mzd9c-99067872.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζητείται ηθικός αυτουργός
    https://katohika.gr/ellada/chrysanthi-mou-sygnomi-pou-den-prolavame-sygnomi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.