Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Amazon: Προωθεί την εξ αποστάσεως εργασία, κλείνει γραφεία και γλυτώνει χρήματαΗ Amazon ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στην  εξυπηρέτηση πελατών να δουλεύουν  από το σπίτι, σηματοδοτώντας την προτίμηση της εταιρείας για εξ αποστάσεως εργασία σε ορισμένους τομείς που θα βοηθούσαν στην εξοικονόμηση χρημάτων

Το σχέδιο είναι  το κλείσιμο τηλεφωνικών κέντρων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου σύμφωνα με στέλεχος που μίλησε στο Bloomberg. 

Εκπρόσωπος της Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει τα προγραμματισμένα κλεισίματα, αλλά επιβεβαίωσε τη στροφή στην απομακρυσμένη εργασία.

«Προσφέρουμε σε μέλη της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών την ευελιξία που συνεπάγεται η τηλεργασία», απάντησε ο εκπρόσωπος της Amazon, Μπραντ Γκλάσερ, σε email. «Συνεργαζόμαστε με τους υπαλλήλους για να βεβαιωθούμε ότι η μετάβασή τους θα είναι απρόσκοπτη»,

Η πανδημία ανάγκασε τις εταιρείες να υιοθετήσουν την εξ αποστάσεως εργασία ενώ είναι πολλοί οι υπάλληλοι αντιστέκονται στις προσπάθειες να επιστρέψουν στα γραφεία. Πριν από την πανδημία, έως και το 90% των περίπου 3 εκατομμυρίων εργαζομένων στην εξυπηρέτηση  πελατών των εταιρειών είχαν φυσική παρουσία στην δουλειά τους.

Η προσφορά εργασίας εξ αποστάσεως θα βοηθήσει την Amazon να προσλάβει υπαλλήλους σε έναν κλάδο με υψηλό κύκλο εργασιών. 

Εκτός από την παροχή ευελιξίας στους εργαζόμενους, η Amazon δεν θα είναι υποχρεωμένη να έχει γραφεία  σε συγκεκριμένες πόλεις.

Μπορεί επίσης να εξοικονομήσει τα χρήματα των ενοικίων κλείνοντας τα υπάρχοντα γραφεία.

Η Amazon είχε αρχίσει να απασχολεί τους εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών  από το σπίτι, ήδη  πριν από την πανδημία.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.