Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Black Friday: Ποια σημαντική αλλαγή έρχεται φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε



Με ανυπομονησία περιμένει το καταναλωτικό κοινό στη χώρα μας τη μεγάλη «γιορτή των εκπτώσεων», την Black Friday. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει ήδη, καθώς οδεύουμε σιγά-σιγά προς το Νοέμβριο. 
Όπως κάθε χρόνο, η Black Friday πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, έτσι φέτος «πέφτει» στις 25 του μήνα. Η «Μαύρη Παρασκευή» δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, σε ελκυστικές τιμές. Φέτος, όμως, υπάρχει μία κομβική αλλαγή σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Και ποια είναι αυτή; Δεν θα υπάρχουν οι καθιερωμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου όπως ίσχυε, διότι καταργήθηκαν. Στην εν λόγω απόφαση προχώρησε με νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το καλοκαίρι που μας πέρασε, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων εμπόρων, την ίδια ώρα ωστόσο απελευθερώνει τη δυνατότητα διενέργειας προσφορών -υπό προϋποθέσεις- καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Πώς να αποφύγετε πλασματικές προσφορές 
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών»: Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). 
Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.