Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δράση του Γυμνασίου Αραβησσού για τον εορτασμό της ευρωπαϊκής μέρας γλωσσών



Το γυμνάσιο Αραβησσού συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της ευρωπαϊκής μέρας γλωσσών με τη δράση «Do you speak Greek? Yes, you do». Οι μαθητές της Β΄και Γ΄ταξης του σχολείου μας υλοποίησαν τη δράση με τη βοήθεια της καθηγήτριας των αγγλικών κ.Παρλακίδου Κατερίνας και της φιλολόγου του σχολείου μας κ.Κιουτούτσκα Ελισάβετ. Θέλαμε να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της ελληνικής μας γλώσσας και πόσο αυτή έχει επηρεάσει τη διαμόρφωση των γλωσσών που σήμερα ομιλούνται κυρίως στην Ευρώπη. 
Κατά τη διάρκεια της εργασίας τα παιδιά ερεύνησαν και ανακάλυψαν πολλές λέξεις στα αγγλικά αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες με ρίζα ελληνική. Οι λέξεις με τις οποίες ασχοληθήκαμε αναφέρονται σε έννοιες που έχουν να κάνουν με την πολιτική, την τέχνη, τις επιστήμες , θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εστιάσουμε στον σπουδαίο ελληνικό πολιτισμό που επηρέασε και συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη του σημερινού ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο Διευθυντής
Γιουβάνογλου Νικόλαος



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.