Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμητική Εκδήλωση και στεφανιοδρομία στον Δήμο Χαλκηδόνας



Δάφνινο στεφάνι, σαν εκείνο που μετέφεραν το 1912 οι αθλητές του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη από τη Γέφυρα, όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση της πόλης στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, κατέθεσε σήμερα στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Η κατάθεση έγινε από αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Χαλκηδόνος, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο, Διαμαντή Διαμαντή και τον πρόεδρο της Κοινότητας Γέφυρας, Στέργιο Αποστόλου.

Προηγήθηκε τιμητική εκδήλωση με επιμνημόσυνη δέηση και ομιλίες στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Γέφυρας για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό κατά τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους. Στην έπαυλη «Τόψιν», όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, από το μεσημέρι της 25ης ως το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου 1912, διαδραματίστηκαν όλα τα κρίσιμα γεγονότα της διαπραγμάτευσης και τελικά της παράδοσης της Θεσσαλονίκης από τον διοικητή του Τουρκικού Στρατού, Χασάν Ταχσίν Πασά στον αρχιστράτηγο του Ελληνικού Στρατού και διάδοχο του Ελληνικού Θρόνου, Κωνσταντίνο.

Ακολούθησε στεφανιοδρομία από αντιπροσωπεία αθλητών και μαθητών της Κοινότητας της Γέφυρας, που μετέφεραν συμβολικά το στεφάνι μέχρι το χώρο των Μακεδονικών Τάφων Αγίου Αθανασίου, όπου και το παρέδωσαν στον δήμαρχο Χαλκηδόνος.

Στην τιμητική εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Κωστοπούλου, Μένιος Κορδονούρης και Διαμαντής Διαμαντής, μαθητές σχολείων και εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.