Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: ''Χρησιμοποιείστε καρδιά για κάθε καρδιά''- Δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών για την καρδιαγγειακή υγεία



«Χρησιμοποιείστε καρδιά για κάθε καρδιά»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρδιάς η 13η Τ.ΟΜ.Υ. Δήμου Πέλλας σε συνεργασία με την 17η Τ.ΟΜ.Υ. Δήμου Πέλλας και το Κ.Υ. Γιαννιτσών πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών  σχετικά με την καρδιαγγειακή υγεία.

Κατά την διάρκεια της δράσης οι πολίτες ενημερώθηκαν για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην προστασία της καρδιάς η υγιεινή διατροφή, η ποσότητα πρόσληψης αλατιού, η καθημερινή άσκηση και η αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης στους πολίτες που το επιθυμούσαν.

H υπέρταση – ή σταθερά αυξημένη δηλαδή αρτηριακή πίεση- αποτελεί την πιο συχνή χρόνια νόσο και έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θνησιμότητας, νοσηρότητας και κακής ποιότητας ζωής. Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες εμφάνισης υπέρτασης είναι η κακή διατροφή, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η παχυσαρκία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη σημασία της αρτηριακής υπέρτασης στην κακή υγεία του πληθυσμού, έβαλε στόχο την μείωση της κατά 25% στα επόμενα χρόνια (ΕΚΕ, 2022).

Ένας από τους στόχους της 13ης Τ.ΟΜ.Υ καθώς επίσης και της 17ης Τ.ΟΜ.Υ και του ΚΥ Γιαννιτσών είναι η συλλογική προσπάθεια για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση των πολιτών για την καρδιαγγειακή υγεία με την πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης.   

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (HSC) για την διάθεση έντυπου ενημερωτικού υλικού.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.