Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας και στα καυσόξυλαΧρηματιστήριο θυμίζουν πλέον οι τιμές των καυσόξυλων και μάλιστα με ανοδικές τάσεις! Μπορεί οι δημοπρασίες από τους δασικούς συνεταιρισμούς να ξεκινούν από χαμηλά, ωστόσο οι προσφορές των εμπόρων… τις εκτινάσσουν στα ύψη!

Ενδεικτικά, τα ξύλα από δρυ φέτος, μετά τις δημοπρασίες, πωλούνται 90 ευρώ το κυβικό, ενώ πέρσι πωλούνταν 38, η οξιά φέτος πωλείται 80 ευρώ, έναντι 35 το 2021 και τέλος το πεύκο, που είναι και το πιο οικονομικό λόγω ποιότητας φέτος έφτασε στα 51 ευρώ το κυβικό, ενώ πέρσι πωλούνταν 22 ευρώ.

Η υψηλή ζήτηση από τη μια και η χαμηλή προσφορά λόγω έλλειψης ξύλων, από την άλλη, αρκούν για να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας.

Αυτό που περιμένουν πλέον οι καταναλωτές, για να δουν πιθανώς και χαμηλότερες τιμές, είναι η εφαρμογή του μέτρου για πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των εμπόρων.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.