Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Ένα απόγευμα γεμάτο Σαίξπηρ! (φωτο)



Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Ο Απελλής» με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.) παρουσίασαν τα βιβλία «Δωδέκατη Νύχτα» και «Τρικυμία». 
Τα βιβλία – ιστορίες του Σαίξπηρ διασκεύασε η Φιλόλογος – συγγραφέας Μερόπη Βλάχου και εικονογράφησε η φιλόλογος αγγλικής γλώσσας Κατερίνα Αντωνοπούλου.
Η εκδήλωση παρουσίασης έγινε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι, Έδεσσα).
Για τα βιβλία μίλησε η Νανά Ζάραλη, φιλόλογος αγγλικής γλώσσας καθώς και οι Μερόπη Βλάχου και Κατερίνα Αντωνοπούλου. Σύντομο χαιρετισμό έκαναν οι Πρόεδροι των Συλλόγων: Γιάννης Χατζηπέγιος (Φ.Σ.Ε.) και Κατερίνα Μπόνου (Απελλής).
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσική.
Στο πιάνο η Ελευθερία Σολάκη.
Στο τραγούδι και την αφήγηση η Νίνα Γκούδλη.
Φλογέρα έπαιξε ο Ραφαήλ Πολυχρονιάδης.
Κείμενα από τα βιβλία αποδόθηκαν θεατρικά από μικρούς μαθητές και μαθήτριες.
Παράλληλα στο χώρο υπήρχε έκθεση των εικόνων του βιβλίου.
Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις εκδόσεις Μολύβι.
Η Μερόπη Βλάχου εργάστηκε πάνω στα κείμενα των έργων του Σαίξπηρ και η Κατερίνα Αντωνοπούλου εικονογράφησε τις μορφές των ηρώων.
(επόμενη εκδήλωση του ΦΣΕ (βιβλιοπαρουσίαση) στις 5/11/2022)







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.