Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ευάλωτη η γεωργία στην κλιματική αλλαγή



Παλιές ξεχασμένες ποικιλίες από τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα που έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα, στο πέρασμα των αιώνων, επιστρατεύουν οι επιστήμονες. Στόχος να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία.
Έντονες βροχοπτώσεις, σφοδρές χαλαζοπτώσεις, παγετοί και ξηρασίες εκτός εποχής. Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της. Η γεωργία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις της και έχει σημάνει συναγερμός.
Η άνοδος της θερμοκρασίας ήδη επηρεάζει πολλά είδη φρούτων.
Παρόμοιες απειλές ελλοχεύουν και στα σιτηρά σε μια εποχή μάλιστα με ερωτηματικά για τη δυνατότητα κάλυψης της επισιτιστικής επάρκειας.
Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει το κλίμα, η έρευνα στρέφεται στην αξιοποίηση τοπικών δοκιμασμένων ποικιλιών.
Αξιοποιώντας παλιά ανθεκτικά γονίδια σε νέες ποικιλίες, οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει μια «δεξαμενή» με προβελτιωτικό υλικό.
Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει κατάλογος με τα χαρακτηριστικά 260 τοπικών ποικιλιών φρούτων, ώστε να μπορούν οι παραγωγοί να διαλέξουν την ιδανική για την περιοχή τους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.