Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άρθρο του Αντώνη Βασιλειάδη: Οι Νέοι της καρδιάς μας!



(Με αφορμή την προβολή της ταινίας, ''Ο Σαλός του Θεού'', στα Γιαννιτσά)
Όχι δεν χάθηκε το παν! Υπάρχει ελπίδα!
Κι όμως λίγο πριν την προβολή, κουβαλώντας εικόνες από το ηρωικό Έπος του 1940,ανέβαινα τις σκάλες, που οδηγούσαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, με σκέψεις μελαγχολικές για την κρατούσα κατάσταση.
Σκεφτόμουν, αν σε ανάλογες περιπτώσεις με την εποχή του 1940, θα υπήρχαν και σήμερα, νέοι που θα προέτασσαν τα στήθη τους για τα ιδανικά και τις αξίες της Πίστεως και της Πατρίδος.
Σε μια εποχή που τα εθνικά μας θέματα είναι πουλημένα, τα εκκλησιαστικά μας προδομένα, και οι οικογένειες μας διαλυμένες...
Η παρουσία Νέων, πολλών Νέων της Πόλης μας στην προβολή της παραπάνω ταινίας, άνοιξε μια χαραμάδα και πέρασε στην ψυχή μου φως αισιοδοξίας και ελπίδας. Αυθόρμητα σκίρτησε η ψυχή μου και είπα : ¨Όχι δεν χάθηκε το παν! Υπάρχει ελπίδα! Δόξα τω Θεώ!
Τελικά ο Θεός είναι που σώζει τα έθνη και όχι οι πολιτικοί, που δεν πιστεύουν σ’ Αυτόν. ΟΙ πολιτικοί που στερούνται ηρωισμού και είναι δειλοί. Γι΄ αυτό και ο ιερός Χρυσόστομος λέγει σχετικά: ΄’ Ουκ άρα άρχοντες ήσαν αλλά δούλοι’’. Οι πολιτικοί με τις προδοτικές πολιτικές λειτουργούν κάτω από τις απειλές των ‘’αφεντικών ‘’ τους, φοβούμενοι μη τους κόψουν το ‘’σανό ‘’,αν δεν εκτελέσουν τις εντολές τους. Διαγκωνίζονται μάλιστα ποιος από τους επιδόξους κυβερνήτες θα πείσει τους ‘’μεγάλους’’ ότι θα ‘’παίξει’’ καλύτερα το ρόλο που θα τους υποδειχθεί .Γκρίζο πολύ ως μαύρο και σκοτεινό το περιβάλλον περί τα μεγάλα εθνικά και ηθικά θέματα, που απασχολούν την ωραιότερη πατρίδα του κόσμου, την Ελλάδα μας.
Με την προβολή της παραπάνω ταινίας την περασμένη Κυριακή, και την παρουσία πολλών Νέων που κατέκλεισαν τη μεγάλη αίθουσα του πνευματικού κέντρου, αφέθηκε να εννοηθεί ότι υπάρχει ΄΄λείμμα’’, υπόλειμμα, υπόλοιπο, μαγιά, αγνών και αξιόλογων Νέων, που σαν φύτρο καταπράσινο, υγειές ,ζωηρό και δυνατό φυτρώνει δίπλα στο άρρωστο και ξερό δέντρο.
Ναι δεν χάθηκε το παν ! Υπάρχει ελπίδα ! Κάποιοι έλεγαν πριν ‘’Ζητείται ελπίς’’. Σήμερα λέμε: Υπάρχει ελπίς!
Όσοι παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας μετάλαβαν από τη συγκίνηση και την αισιοδοξία ,που ενέπνεαν οι παράγοντες της προβολής.
Στη μεστή και εντυπωσιακή ομιλία του πριν την προβολή, ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Πέτρου και Παύλου, π. Κυριάκος Χατζηδήμου, τόνισε εντυπωσιακά τις σχετικές με την ταινία αλήθειες και πνευματικές αξίες.
Τέτοιες δραστηριότητες λειτουργούν ως αφυπνιστικά σαλπίσματα στους παραδομένους στην αδιαφορία Συνέλληνες και δίνουν δύναμη και κουράγιο για ευγενείς αγώνες.
Η παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, π. Ιωήλ, που έκλεισε την εκδήλωση με χαρακτηριστικό τρόπο, βεβαιώνει την επιτυχία της εκδήλωσης.
Σφίγγω θερμά τα χέρια όλων των συντελεστών του έργου και τους ευχαριστώ από καρδιάς για την αφυπνιστική συγκίνηση και ελπίδα που μας χάρισαν.
Τέτοιους Νέους χρειαζόμαστε.
Αυτοί είναι οι Νέοι της καρδιάς μας.
Αντώνιος Ι. Βασιλειάδης
Θεολόγος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.