Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Επινίκειος δοξολογία για την εθνική επέτειο στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Έδεσσας



Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επινίκειος Δοξολογία για την εθνική επέτειο του 1940 προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος τονίζοντας ότι, αφού ο Θεός είναι αγάπη, το νόημα της ζωής βρίσκεται στην αγάπη. Και ο άνθρωπος που αγάπησε περισσότερο από όλους τους άλλους ανθρώπους είναι η Παναγία. Με την αγάπη Της κατέβασε τον Θεό στην γη, ενώ συντρέχει όλους τους ανθρώπους σε κάθε ανάγκη και ιδιαίτερα τον λαό μας. Ας εμπνεόμαστε από το παράδειγμά της, κατέληξε, και ας επικαλούμεθα την βοήθειά Της, για να έχουμε την ευλογία Της ως πρόσωπα και ως Έθνος.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Μετείχαν όλοι οι κληρικοί της πόλεως, ενώ παρέστησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Μετά την Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Επιμνημόσυνο Δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρακολούθησε την καθιερωμένη Παρέλαση.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.