Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σωματεία και Φορείς Πέλλας: Παρέμβαση στη ΔΕΗ στα Γιαννιτσά ενάντια στην ακρίβεια



Παρέμβαση στη ΔΕΗ στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα σωματείων και φορέων του νομού Πέλλας.

Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση καλούσαν:
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας,
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα,
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)
Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ,
Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης “ΟΜΟΝΟΙΑ”

Διεκδίκησαν:

• Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια.
• Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν και να γίνεται επανασύνδεση με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
• Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

• Άμεση αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων, όπως ο λιγνίτης.

• Στη συζήτηση με τον κόσμο και στην ανακοίνωση που μοίρασαν τόνισαν:

“Η ακρίβεια στην ενέργεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι το αποτέλεσμα των επιλογών όλων των κυβερνήσεων που με την Ευρωπαϊκή Ένωση απελευθέρωσαν την αγορά ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα οι ενεργειακοί όμιλοι να έχουν εκτινάξει τα κέρδη τους την ίδια στιγμή που ο λαός και οι εργαζόμενοι υποφέρουν.

Λύση δεν είναι τα ψίχουλα της κυβέρνησης που και αυτά θα δίνονται με την προϋπόθεση τα νοικοκυριά να περικόψουν βασικές λειτουργίες τους! Πρόκειται για επιδοτήσεις από χρήματα που εισπράχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια από το λαό και τώρα θα καταλήξουν με άλλο τρόπο στους παρόχους ενέργειας.

Όλους εμάς που παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωση δε μας ταιριάζει να σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν θα βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα.

Λύση για μας είναι να οργανώσουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας μέσα από τα σωματεία μας για να μην υπάρξει καμία οικογένεια που θα κρυώνει στο σπίτι της, κανένα παιδί που θα ξεπαγιάζει την ώρα του μαθήματος, κανένας ηλικιωμένος και άρρωστος που θα κινδυνέψει."

Κάλεσαν όλους και όλες στις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες, μέχρι την απεργία στις 9 Νοεμβρίου και την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων

10:30 π.μ. στον Πεζόδρομο στα Γιαννιτσά

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.