Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας σε μελισσοκομική μονάδα στο Άνυδρο- Δράση εξωστρέφειας του σχολείου (φωτο)



Αποτελεί πλέον θεσμό η -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- επίσκεψη των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Σκύδρας στην μελισσοκομική μονάδα του κ. Κώστα Γαϊτάνη, κατοίκου του Ανύδρου Δήμου Σκύδρας, της γειτονιάς του σχολείου!
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου ξεναγήθηκαν στους δρόμους του μελιού και με ευχαρίστηση δοκίμασαν τις πλημμυρισμένες σε φρέσκο μέλι κερήθρες.
"Κηφήνες και εργάτριες, όλες στην υπηρεσία της Βασίλισσας και του ανθρώπου, εργάζονται ακατάπαυστα για να προσφέρουν τα πολύτιμα προϊόντα τους (μέλι, κερήθρα, πρόπολη και βάμμα πρόπολης, κλπ), να προάγουν την αξία της υγείας και να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της γαστρονομίας", σημειώνει η Διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας, Θωμαή Παπαδοπούλου, προσθέτοντας: "Επιπρόσθετα, το απείρου φυσικού κάλλους περιβάλλον, στο οποίο είναι στημένη η μελισσοκομική μονάδα και η πλούσια συλλογή σε σπάνια παραδοσιακά αντικείμενα, προσθέτουν έναν σημαντικό λόγο ώστε να γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική η επίσκεψη στον φυσικό χώρο της μέλισσας".
Δράση εξωστρέφειας και ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία 
Όπως επισημαίνει η κα Παπαδοπούλου "η δράση κινείται στο πνεύμα της εξωστρέφειας του σχολείου και του ανοίγματος της σχολικής μονάδας στην τοπική κοινότητα. Επιπρόσθετα, η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας".
Ευχαριστήριο
Η Διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας Θωμαή Παπαδοπούλου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του σχολείου "ευχαριστούν θερμά τον κ. Κώστα και τη σύζυγό του κα. Μαγδαληνή για τη όμορφη φιλοξενία, τις πολύτιμες γνώσεις και την εξαιρετική βιωματική εμπειρία που προσέφεραν στους μαθητές μας!"











Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.