Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη μαθητών στο χώρο θυσίας του Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα (φωτο)



Ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας ξεκίνησε, για το σχολικό έτος 2022-2023, τις ξεναγήσεις σχολείων και φορέων στο χώρο θυσίας του Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα, λίγο πριν το χωριό καρυδιά, και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς.

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, ημέρα θανάτου του Παύλου Μελά και επίσημη ημέρα μνήμης όλων των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων Λάκκας Γιαννιτσών και Καρυδιάς Έδεσσας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τις δασκάλες του σχολείου τους, επισκεύθηκαν τον χώρο θυσίας του Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς.

Στους παραπάνω χώρους ξεναγήθηκαν από μέλη του συλλόγου τα οποία εκτός των γεγονότων του Μακεδονικού Αγώνα που αφορούσαν άμεσα τον Καπετάν Άγρα και τον Αντώνη Μίγκα αναφέρθηκαν και στην μεγάλη συμβολή των ντόπιων γηγενών Μακεδόνων Ελλήνων στην αντιμετώπιση της βίας των Βούλγαρων κομιτατζήδων.

Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας
Δημήτριος Γιουματζίδης        Μαρία Στόικου


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.