Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη αύξηση σημείωσαν οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων τον προηγούμενο μήνα



Μεγάλη αύξηση 30,2% σημείωσαν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον προηγούμενο Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Ταξινομήθηκαν συνολικά 8.608 αυτοκίνητα, έναντι 6.610 οχημάτων τον Σεπτέμβριο του 2021. Μετά από αυτή την αύξηση, στο πρώτο ενιάμηνο του έτους, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση 1,4%, με 82.938 συνολικά αυτοκίνητα να έχουν ταξινομηθεί.

Μείωση 24,1% κατέγραψαν οι πωλήσεις των φορτηγών με 770 ταξινομήσεις έναντι 1.014 οχημάτων που ταξινομήθηκαν τον περσινό Σεπτέμβριο. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η πτώση στα καινούρια λεωφορεία (-68,4%), καθώς υπήρξαν μόλις 12 ταξινομήσεις. Από το σύνολο των επιβατικών, η κατηγορία με το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων ήταν η κατηγορία Β, καταγράφοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 45,9% και ακολούθησε η κατηγορία C με μερίδιο αγοράς 36,2%. Η 3η πιο αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων αναδείχθηκε η κατηγορία Α με συνολικό μερίδιο αγοράς 8,1%.

Τέλος, από τον όγκο των πωλήσεων το 35,9% αφορούσε αυτοκίνητα με κύριο καύσιμο τη βενζίνη, το 30,4% ήταν υβριδικά, το 22,4% αφορούσε επιβατικά με βασικό καύσιμο το πετρέλαιο, ενώ το 7,7% αφορούσε επαναφορτιζόμενα οχήματα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.