Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινάει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης- Δείτε που κυμαίνεται η τιμή του στην Π.Ε. Πέλλας



Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης με την τιμή να διαμορφώνεται στην ΠΕ Πέλλας περίπου στο 1,39 με 1,44 ευρώ το λίτρο, κατά πολύ υψηλότερη από πέρσι όπου η σεζόν στην ευρύτερη περιοχή μας είχε ξεκινήσει με αρχική τιμή διάθεσης τα 1,14 ευρώ. Την ίδια στιγμή χθες καταγράφηκε ανοδική τάση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις καθώς μόλις την προηγουμένη Δευτέρα τα δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου οδηγούσαν σε εκτιμήσεις για αύξηση της τιμής στο 1,55 ευρώ ανά λίτρο

Επιδότηση ύψους 0,25 ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τιμή του πετρελαίου περιλαμβάνεται η επιδότηση ύψους 0,25 ευρώ ανά λίτρο που έχει ανακοινώσει η Ευρώπη. Δεν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης το οποίο φέτος χορηγείται με διευρυμένα κριτήρια.
Πήγες της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της χειμερινής περιόδου θέρμανσης θα είναι υποτονική λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των ευνοϊκών σχετικά καιρικών συνθηκών.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ήταν φυσικά σημαντικά χαμηλότερη αν η Ελλάδα δεν συνέχιζε να κατέχει μια από τις πρωτιές στη φορολογία καυσίμων, πανευρωπαϊκά, με τους φόρους στη θέρμανση να αντιστοιχούν στο 60% όσων πληρώνει ο καταναλωτής.

Τι προβλέπεται για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης
Όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, εφόσον βέβαια προχωρήσουν πρώτα στην αγορά του πετρελαίου και διαθέτουν τα απαραίτητα παραστατικά.
Το ποσό που τους αναλογεί αναμένεται να πιστωθεί τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν οι αγορές πετρελαίου και υποβληθούν οι αιτήσεις θα πιστωθεί και το ποσό στον λογαριασμό τους.
Το κονδύλι που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση για την περίοδο 2022-2023 ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ εάν αυτό απαιτηθεί Θα αυξηθεί προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών που χρειάζονται στήριξη.
Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την εφαρμογή της ΑΑΔΕ "myΘερμανση" που αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Νοεμβρίου και να δέχεται αιτήσεις έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Το επίδομα διαφοροποιείται ανάλογα με τον τόπο κατοικίας - Παραδείγματα:
-Στην Αθήνα, ένας άγαμος θα λάβει 150,5 ευρώ, οικογένεια με ένα παιδί 180,6 ευρώ, οικογένεια με 2 παιδιά 210,7 ευρώ.
-Στον Πειραιά, ένας άγαμος θα λάβει 115,5 ευρώ, οικογένεια με ένα παιδί 138,6 ευρώ, οικογένεια με δύο παιδιά 161,7 ευρώ.
-Στην Τρίπολη, ένας άγαμος θα λάβει 297,5 ευρώ, οικογένεια με ένα παιδί 357 ευρώ, οικογένεια με δύο παιδιά 416,5 ευρώ.
-Στην Θεσσαλονίκη, ένας άγαμος θα λάβει 248 ευρώ, οικογένεια με ένα παιδί 297,6 ευρώ, οικογένεια με δύο παιδιά 397,4 ευρώ.
-Στην Κοζάνη, ένας άγαμος θα λάβει 392 ευρώ, οικογένεια με ένα παιδί 470 ευρώ, οικογένεια με δύο παιδιά 548 ευρώ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.