Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί για κακόβουλο λογισμικό μέσω e-mail



Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προειδοποιεί τους φορολογούμενος για τον κίνδυνο να πέσουν θύματα επιτήδειων οι οποίοι διακινούν κακόβουλο λογισμικό μιμούμενοι την Εφορία και με την επίκληση επιστροφής φόρου. Καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να διαγράψουν τα ύποπτα e-mail που θα λάβουν.

Το ύποπτο μήνυμα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, θα αναγράφει ότι «η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου». Και ζητά από τους φορολογούμενους να μην ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία και διαγράψουν αμέσως το μήνυμα.

Πολλοί επιτήδειοι χρησιμοποιούν αυτού του τύπου τα λογισμικά για «ψαρέψουν» κωδικούς και προσωπικά δεδομένα πολιτών με τη μέθοδο του phishing.

Το μήνυμα της ΑΑΔΕ
Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,
Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι «η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου».
Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.
Για την προστασία σας:
1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.