Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Μάγεψε'' το κοινό η συναυλία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών με το Mauthausen του Μ. Θεοδωράκη (βίντεο)



"Μάγεψε" το κοινό η συναυλία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών με το Mauthausen του Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της επετείου του έπους του 1940 και του αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία, χθες Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Στη συναυλία συμμετείχαν η Νεανική και Μικτή Χορωδία του Ωδείου, όπως και ορχηστρικό σύνολο. Ερμηνεύθηκαν τραγούδια για το έπος του ’40 και στη συνέχεια ο κύκλος τραγουδιών Mauthausen του Μίκη Θεοδωράκη που αποτελεί μελοποίηση του ομότιτλου αφηγηματικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι ομιλητές: Ιφιγένεια Βαμβακίδου, Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Παιδαγωγική Σχολή) και Φώτης Χατζόγλου, φιλόλογος- καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.
Ας σημειωθεί ότι το έτος 2022 ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή των πτυχίων στους σπουδαστές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών.

Γιάννης Ανδρόνογλου: "Θα παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα έργα Ελλήνων μουσουργών"
"Με το Mauthausen ξεκίνησε ο νέος κύκλος δράσεων του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, το οποίο με αυτή την πρωτοβουλία εγκαινίασε μια νέα συναυλιακή οπτική που έχει να κάνει με την παρουσίαση ολοκληρωμένων έργων Ελλήνων μουσουργών, όπως και την υπηρέτηση θεματικών ενοτήτων με διεπιστημονικό βάθος. Αυτό εξάλλου είναι κάτι που τιμά και διακρίνει τον ρόλο του ως φορέα εκπαίδευσης και πολιτισμού" τόνισε ο Διευθυντής του Ωδείου, Γιάννης Ανδρόνογλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Π. Απόστολος Φάκκας, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Επιτροπάκης και Νίκος Σαμόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΚΑΠΠΑ Νίκος Βαλνάρης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δήμου Πέλλας Στάθης Καστερίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας Γιώργος Σγορούδης κ.α.sinog



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.