Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχεται η σούπερ φορολοταρία με έπαθλο 100.000 ευρώΑντίστροφη μέτρηση για την ετήσια σούπερ- φορολοταρία που θα δίνει έπαθλο από 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς πολίτες.
Η φορολοταρία αναμένεται να διεξαχθεί το τελευταίο δεκαήμερο του έτους και θα αφορά στους φορολογούμενους που χρησιμοποίησαν το 2022 ηλεκτρονικό χρήμα για τις καθημερινές τους συναλλαγές. Επίσης σημειώνεται πως, η σούπερ φορολοταρία θα αναδείξει και τυχερούς λαχνούς που θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ.

Ποιοι συμμετέχουν στη σούπερ- φορολοταρία
Στη φορολοταρία θα συμμετάσχουν αθροιστικά όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη που πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022 κατά τις 11 μηνιαίες κληρώσεις. Για τον υπολογισμό του χρηματικού ποσού που προκύπτει από τα αδιάθετα ποσά προηγούμενων κληρώσεων, λαμβάνονται υπόψη οι μηνιαίες κληρώσεις που  έγιναν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022.

Ποιοι μένουν εκτός 
Ωστόσο από τη φορολοταρία θα εξαιρεθούν όσοι έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση.

Τι ισχύει έως τώρα
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στις μηνιαίες κληρώσεις της φορολοταρίας συμμετέχουν τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.
Να έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.
Σημειώνεται η συμμετοχή των πολιτών στη φορολοταρία γίνεται αυτόματα με  με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η φορολογική διοίκηση.

Τα ποσά και ο τρόπος πληρωμής 
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα σε κάθε μηνιαία κλήρωση της ΑΑΔΕ  αναδεικνύονταν συνολικά  556 τυχεροί λαχνοί.Δηλαδή:

Το ποσό των 1.000 ευρώ κέρδιζαν 500 πολίτες
Το ποσό των 5.000 ευρώ κέρδιζαν 50 πολίτες
Το ποσό των 20.000 ευρώ κέρδιζαν 5 πολίτες
Το ποσό των 50.000 ευρώ κέρδιζε 1 πολίτης
Το μηνιαίο διανεμόμενο χρηματικό ποσό κατανέμονταν κατά σειρά ανάδειξης των τυχερών λαχνών σε 556 δικαιούχους πολίτες. Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στο λογαριασμό πληρωμών του πολίτη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» να εμφανίζεται ως δικαιούχος ο πολίτης.

Ωστόσο όσοι κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, έχουν προθεσμία 3 μήνες από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης για να  δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Το ποσό σε αυτή την  περίπτωση πιστώνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Λαχνοί: Σε ποιες περιπτώσεις αυξάνονται 
Το ανώτατο όριο συναλλαγών είναι 10.000 ευρώ σε μηνιαία βάση και ανά συμμετέχοντα. Συνεπώς για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός. Ωστόσο οι λαχνοί αυξάνονται στις παρακάτω περιπτώσεις:
  • Οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα εάν το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος.
  • Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
  • Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων σύμφωνα με τα ανωτέρω, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.
  • Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις.
  • Ως μηνιαίο εισόδημα του παρόντος εδαφίου νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού, πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.