Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το ορόσημο της 20ής Νοεμβρίου, οι προβληματισμοί και τα σενάρια για το ψηφοδέλτιο στην Πέλλα



Η 20ή Νοεμβρίου είναι σύμφωνα με την "Εφ. Συν." η ημερομηνία που θεωρείται στη Χαριλάου Τρικούπη ορόσημο για δύο σημαντικούς λόγους, για τους οποίους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει από βουλευτές και αρμόδια στελέχη να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
Οι δύο λόγοι: 
1ον: Να έχει ολοκληρωθεί η εσωτερική διαβούλευση για το προσχέδιο προγράμματος του κόμματος, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. στις αρχές Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό της ηγεσίας, ο στόχος είναι το πρόγραμμα να κοινοποιηθεί στην τελική του εκδοχή στην Κεντρική Επιτροπή το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη και εφόσον λάβει έγκριση, να περάσει για ζύμωση και διάλογο στις νομαρχιακές και δημοτικές επιτροπές και στην κοινωνία.
2ον: Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Αυτή η αρμοδιότητα έχει ανατεθεί στην επιτροπή υπό την καθοδήγηση του πρώην βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη (συμμετέχουν επίσης οι Νίκος Σαλαγιάννης, Μάρα Κουκουδάκη, Μανώλης Οθωνας, Νίκος Τσούκαλης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Πωλίνα Λάμψα, Αγγελος Καραχάλιος και Γεωργία Καζά). Η επιτροπή, μετά από ένα διάστημα απραξίας που προκλήθηκε από το «κάψιμο» των σεναρίων για πρόωρες εκλογές, έχει σηκώσει πάλι τα μανίκια και εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει μέχρι πριν από τα τέλη του επόμενου μήνα ένα μεγάλο μέρος (έως 70%) της λίστας των υποψηφιοτήτων. Την τελική ευθύνη έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την έως τώρα συλλογή στοιχείων, στη Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται ικανοποιημένοι, εκτιμώντας ότι τα ψηφοδέλτια θα είναι παντού «ανταγωνιστικά και αξιόμαχα». 
Κατά προσέγγιση, υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 1.200 βιογραφικά, όπου 500 ενδιαφερόμενοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού και 180 διδακτορικού. 
Ξεχωριστή έμφαση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα δοθεί σε δύο τομείς: 
- Στον οργανωτικό που θα αναλάβει το βάρος της εκλογικής κινητοποίησης ενόψει της δίδυμης κάλπης, απλής αναλογικής και της μετέπειτα εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση και 
- Στον αυτοδιοικητικό, που θα συντονίσει το έργο της επιλογής υποψηφίων σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους όπου η μάχη θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Για το θέμα αυτό, συνομιλητές του κ. Ανδρουλάκη ξεκαθάριζαν μέσω της «Εφ.Συν.» ότι δεν τίθεται ζήτημα συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και χρισμάτων σε μικρούς δήμους.

Οι προβληματισμοί και τα σενάρια για το ψηφοδέλτιο στην Πέλλα
Αν και γενικώς λοιπόν το ενδιαφέρον είναι αρκετό για ενεργή συμμετοχή στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο κλίμα επανασυσπείρωσης και δυναμικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην Πέλλα υπάρχουν κάποιοι... προβληματισμοί που αφορούν στην κάλυψη του ψηφοδελτίου στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας, μετά την απόφαση του πρώην δημάρχου Γιαννιτσών Νίκου Παπανικολάου να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Το πρόσωπο που μέχρι στιγμής θεωρείται σίγουρο για το ψηφοδέλτιο από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας είναι αυτό του φαρμακοποιού Πάνου Ζαρογουλίδη, που ήταν και την προηγούμενη φορά υποψήφιος βουλευτής. Ενδιαφέρον για την κάθοδό του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέδειξε ο πρώην δήμαρχος Πέλλας Απόστολος Τσαλταφερίδης, ενώ όλο και πιο έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα το όνομα του Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι γιος του πρώην υπουργού και βουλευτή από τα Γιαννιτσά, Δήμου Παπαδημητρίου. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε υποψήφιο βουλευτή στην Πέλλα έναν -προερχόμενο από το χώρο της Υγείας- έμπειρο συνδικαλιστή που άσκησε και διοίκηση επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου. Ο λόγος για τον Κώστα Μουσμούτη, που δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την συμμετοχή του στο πράσινο ψηφοδέλτιο.
Στην Έδεσσα υπάρχουν οι υποψηφιότητες της Ραχήλ Αλεξανδρίδου και της Κικής Παπαδάκη (ήταν υποψήφιες και στις προηγούμενες εκλογές) και του Αντώνη Ξυλουργίδη, ενώ έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο ρεπορτάζ το σενάριο που ήθελε τον -προερχόμενο από τη ΝΔ- Άλκη Νουσηκύρου να "φλερτάρει" με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Πέλλας. 
Στην Αλμωπία ο Μιχάλης Μπογδάνης, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Πασόης και ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος είναι τα ονόματα που ακούγονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.


<
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.